Gå til sidens hovedinnhold

Høgmo sikker på å overleve - selv uten playoff

Frykter ikke for jobben.

Per-Mathias Høgmo er sikker på at han vil være landslagssjef for Norge, også etter høstens EM-kvalifisering.

Det sa han på onsdagens pressekonferanse i forkant av skjebnekampen mot Bulgaria.

Jeg opplever at ledelsen (i fotballforbundet) har vært krystallklar. Dette er et langsiktig prosjekt, og det forholder jeg meg til. Dessuten er ikke dette noe Per-Mathias Høgmo-prosjekt, det er norsk fotball som har valgt en strategi, hevdet han.

Deretter kom det spørsmål om Høgmo var helt sikker på at han ville forbli landslagssjef, også etter kvalifiseringen.

- Tror du at du overlever, selv uten playoff?

- Ja, svarte han momentant.

Trygge spillere
Ellers kunne landslagssjefen melde om en tropp som hadde god selvtillit, til tross for svake resultater de siste kampene.

- Jeg opplever en gruppe som er veldig trygg, veldig utviklingsorientert og målrettet, som får stadig nye gode opplevelser og som vet veldig godt at vi for eksempel er bare et stolpeskudd (mot Aserbajdsjan) fra å være likt med Italia i kvalifiseringen. Det gir en god bekreftelse, og det vet spillerne, sa han

Skader
Norge må klare seg uten blant annet Pål Andre Helland, Adama Diomande, Joshua King og Ole Kristian Sælnes torsdag. Høgmo synes likevel at laget begynner å ta form.

- Vi har gjort det vi skulle. Vi hadde en god inngang mandag, fikk satt gruppa og restituert, men samtidig satte vi prinsippene for hvordan vi skal spille. Vi har fulgt opp på de følgende treningene, og vi har brukt tiden godt mellom treningene, sa han.

Alle treningene er blitt stengt for utenforstående etter oppvarmingen, og Høgmo har vært enda mer hemmelighetsfull enn vanlig om laguttak og strategi.

Da Høgmo ble spurt om å utdype «prinsippene for hvordan vi skal spille», brukte han standardsvaret:

- Det får du se i morgen.

Landskampen starter torsdag klokka 20.45, og kan følges live hos Nettavisen.

Kommentarer til denne saken