Gå til sidens hovedinnhold

Høiby gir seg ikke

KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Espen Høiby gir seg ikke etter fredagens nederlag i Agder lagmannsrett.

- Espen Høiby er uenig i bevisvurderingen lagmannsretten har foretatt. Innen fristen vil vi vurdere å påkjære beslutningen dersom vi finner rettslig grunnlag for dette, sier Høibys forsvarer, advokat John Christian Elden, til TV 2 Nettavisen.

Avvist av lagmannsretten

Fredag nektet Agder lagmannsrett for tredje gang Espen Høiby å ta opp voldsdommen fra tingretten. Espen Høiby har to ukers frist til å påkjære beslutningen til Høyesteretts kjæremålsutvalg.

1. september dømte Kristiansand tingrett 44 år gamle Espen Høiby til 60 dager ubetinget fengsel og 40.000 kroner i erstatning og oppreisning for å ha utøvet vold mot sin ekskjæreste.

Dommen falt på dagen ett år etter at voldshandlingene på 40-årslaget på Søgne gamle prestegård fant sted, natt til 1. september 2002.

Han er dømt for vold mot ekskjæresten og til å betale henne 40.000 kroner. Men Espen Høiby nekter å akseptere dommen.

Tre ganger har nå Agder lagmannsrett nektet å tillate ankebehandling av straffesaken. De finner rett og slett at saken ikke har mulighet til å vinne frem i retten.

Når det gjelder erstatningen har Høiby en måned til å anke beslutningen om ikke å betale ekskjæresten 40.000 kroner i erstatning og oppreisning.

Ville flytte saken

I beslutningen fra lagmannsretten går det også frem at Høibys forsvarer har bedt om å flytte saken til en annen lagmannsrett. Videre mener Elden at aktor i tingretten var inhabil, og videre krever han ny etterforskning i saken.

Men alt dette er nå avvist fra lagmannsretten, og ifølge lagdommer Bugge Nordén er dette endelig avvist.

- Jeg kan ikke forskuttere Høyesteretts eventuelle vurderinger. Men vår beslutning kan kun påkjæres med grunnlag i påstander om saksbehandlingsfeil fra vår side, sier lagdommer Bugge Nordén til TV 2 Nettavisen.

Forrige gang glemte to dommere å skrive under, som medførte at Høyesterett sendte saken tilbake til lagmannsretten.

- He-he, ja vi har skrevet under alle tre denne gangen, så har vi i hvert fall dét i orden, ler Bugge Nordén.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten