Gå til sidens hovedinnhold

Hold ut - til uka kommer sommer'n

Ustabilt i helgen - men opp mot 30 grader til uka. Sjekk været hos deg her.

Men mot slutten av neste uke kan det bli et væromslag. Det kan bli opp mot 30 grader enkelte steder i Sør-Norge.

- Mot slutten av neste uke ser det ut til at vi får en endring, men det er såpass langt frem i tid at prognosene er usikre, sier meteorolog Stig-Arild Fagerli ved Storm Weather Center til Nettavisen.

Ingen steder får skikkelig møkkavær i helgen, men helt fra

Nordland

til

Østlandet

kan det komme noen byger i løpet av helgen.

- Det blir litt byger på fredagen som kommer inn i Sør-Norge, men det er ingen steder som utmerker seg. I Nordland kommer det noen byger på lørdag. Det er de stedene som gjør det største utslaget i prognosene, sier Fagerli.

MOBIL: Følg været på WAP

Sjekk været der du bor

I helgen er det Finnmark som får det aller beste været.

- Jeg tror generelt det blir Finnmark som får det beste været. Vestlandet og Sørlandet får også en forbigående fin dag på lørdag, men det blir Finnmark som får mest stabilt fint vær, sier meteorologen.

Les også:
Sjekk hvor badevannet er varmest

Temperaturen stiger i nord
I tillegg til at Finnmark får det beste været, så får de også stigende temperaturer.

Fredag får Finnmark skyet vær, og det blir litt regn i Vest-Finnmark først på dagen, men ellers blir det oppholdsvær. Lørdag blir det halvskyet oppholdsvær, og temperaturen vil stige opp mot 15 grader.

- Det har vært en god del kjøligere i Finnmark, så de vil ha den største økningen, sier meteorolog Fagerli.

Troms får fredag skyet vær og litt regn først på dagen, men fra midt på dagen blir det opphold. Lørdag blir det skyet til halvskyet og for det meste oppholdsvær. Temperaturen kan stige opp mot 15 grader også her.

(artikkelen fortsetter etter bildet)

Fredag blir det skyet til halvskyet oppholdsvær i Nordland først på dagen. Til kvelden blir det pent vær. Lørdag blir det enkelte regnbyger i Nordland, først i sørlige områder. Det blir frisk bris på kysten. Det blir stigende temperaturer, og opp mot 15 grader også i Nordland.

Fra søndag til tirsdag blir det for det meste oppholdsvær i Nord-Norge, men det blir muligheter for noe bygeaktivitet, og da særlig i Nordland og Troms mot slutten av perioden.

Bygevær i Sør-Norge
Det er ikke ventet de helt store nedbørmengdene i helgen, men flere steder kan oppleve et regnskyll innimellom.

I Midt-Norge blir det skyet til halvskyet, men pent vær i Nord-Trøndelag først på dagen fredag. Det blir enkelte regnbyger i Møre og Romsdal, men fra midt på dagen kommer regnet til Trøndelag også. Lørdag blir det skyet til halvskyet vær i Midt-Norge. Det blir for det meste oppholdsvær, men det blir mulighet for noen ettermiddagsbyger i indre strøk nord for Stad.

- Midt-Norge får faktiske en stigende trend fra lørdag til søndag. Temperaturen stiger en del, og den vil holde seg stabilt. Det kan faktisk bli opp mot 20 grader enkelte steder i Midt-Norge, sier Fagerli.

Vestlandet får skyet vær først på fredagen, og det blir mulighet for forbigående enkelte regnbyger. Fra om ettermiddagen blir det lettere skydekke og opphold. Lørdag blir det noe lettere skydekke lengst sør på Vestlandet, og det blir for det meste oppholdsvær. Det blir ikke så voldsomt store temperaturendringer på Vestlandet, og i Bergen vil temperaturen ligge på 15 grader gjennom helgen.

(artikkelen fortsetter etter bildet)

Fra søndag til tirsdag får Midt-Norge og Vestlandet vekslende vær med perioder med regnbyger, særlig på Vestlandet søndag og i Midt-Norge mandag.

Fredag blir det skyet vær og litt regn først på dagen på Sørlandet, men etter hvert kun regnbyger. Fra om ettermiddagen blir det halv- til lettskyet pent vær, og da først i vestlige områder. Lørdag får Sørlandet halv- til lettskyet oppholdsvær.

Østlandet får skyet til halvskyet vær og regnbyger fredag. Det blir også muligheter for lokal torden. Lørdag blir det halv- til lettskyet oppholdsvær, men det blir noen ettermiddagsbyger lengst nord på Østlandet.

- På Sør- og Østlandet blir det en tanke varmere enn på Vestlandet. Det blir like oppunder 20 grader og stabilt, sier meteorologen.

Fra søndag til tirsdag får Sørlandet og Østlandet perioder med regnbyger, men bygeaktiviteten avtar mot slutten av perioden.

Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn flotte premier hver dag

Kommentarer til denne saken