Gå til sidens hovedinnhold

Holdt 16 gisler på skole

Den bevæpnede mannen som i ni timer holdt opp til 16 personer som gisler på en skole i Tennessee, er skutt og drept av politiet.

Gisseltakeren skal ha planlagt å skyte noen av gislene og seg selv, men ble drept av politiet etter å ha påført to av gislene skader. Ingen av de to skal ha blitt påført livstruende skader.

Begynte å skyte
- Forhandlingene startet, men brøt sammen, og han begynte å skyte. Mine folk tok seg inn i klasserommet og tok ham ut Situasjonen er over, sier politisjef Bobby Williamson i Dyersburg.

Mannen, som hevdet at han var med i terrornettverket al-Qaida, tok onsdag studenter ved en videregående skole som gisler.

Den 26 år gamle gisseltakeren fra Memphis løslot tre personer uskadd flere timer etter at gisseldramaet var i gang i Dyersburg 230 kilometer øst for Nashville.

Skrev brev
Mannen hadde en voldelig historie, og før gisseltakningen hadde han skrevet et brev hvor det sto at han planla å drepe noen og seg selv, ifølge politiet.

Bortsett fra å be om vann og 16 glass, kom ikke mannen med noen krav i løpet av gisselaksjonen, ifølge Lisa McDowell, talskvinne for Dyersburg-politiet.

Gisseltakeren var i kontakt med politiet via studenter, som snakket med politiet via sine mobiltelefoner.

Reklame

8 superkupp på kjøkkenutstyr