Gå til sidens hovedinnhold

Holdt på å kjøre ned politiet

Privatbil kom farende i full fart i kollektivfeltet, og så ikke politipatruljen som stod opptatt med en ulykke.

(iBergen.no) : En bilfører i 20-årene kan vente seg et sviende oppgjør med påtalemyndigheten, etter at han onsdag var nær ved å meie ned flere politibetjenter i Nesttunveien i Fana.

– Patruljen stod og tok opp forklaring fra folk i forbindelse med en ulykke, og stod i høyre kjørebane, som er et kollektivfelt, forteller etterforskningsleder Per Størksen ved Fana politistasjon til iBergen.no.

Politifolkene var iført uniform og refleksvest. Men det så ikke ut til å hindre en privat bilist som kom farende nedover veien, i kollektivfeltet.

– Bilen kom i stor hastighet, og gjorde ikke noe tegn til å stoppe eller slakke på farten. En av politibetjentene måtte vifte med armene, før vedkommende reagerte og fikk slengt bilen inn i riktig felt, sier Størksen.

Men stoppe ville han slett ikke. Bilisten ga full gass og forsvant i retning hop, til tross for at politiet ga signal om at han skulle stanse.

– Patruljen fikk notert nummeret på bilen, og har vært i kontakt med en person som vi regner med var fører av bilen. Saken er anmeldt, og vi vil etter alle solemerker inndra vedkommendes førerkort, sier Størksen.

Den mistenkte mannen i 20-årene nekter for at det var han som kjørte bilen på det aktuelle tidspunktet.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Reklame

Slik får du godt internett på hytta