Hollywood-stjernen skal ha blitt diagnostisert med hiv, skriver flere britiske medier. Nå skal advokatene til mannen angivelig forberede seg på en rekke søksmål fra tidligere kjærester, ifølge The Sun.

Saken til The Sun har blitt gjengitt i flere britiske aviser som The Telegraph, Mirror og Daily Mail.

Les også: Pornostjerne testet positiv for HIV

- Det har nå blitt allment kjent at denne stjernen er hiv-positiv, noe han har visst i en rekke år. Advokatene hans forbereder seg på potensielle søksmål, sier en kilde til avisen.

- Realiteten er at hvis han har bevisst utsatt kvinner for risiko, så er det motbydelig og det vil bare være et tidsspørsmål før det blir offentlig kjent, sier kilden.

Les også: – Mange menn føler seg presset til å kjøpe sex

- Bærer på en hemmelighet

Nettstedet Radar Online skrev i forrige uke en lignende sak om en verdenskjent Hollywood-stjerne som bærer på en hemmelighet - at han har vært Hiv-positiv i to år. Nettstedet skriver også at mannen frykter at «tilhengerne hans vil hate ham».

Kilden opplyser til The Sun at stjernen er en heterofil mann. The Sun omtaler han som en av de mest kjente i Hollywood. Venner av mannen skal ha foreslått at han konfronterer situasjonen offentlig, men mannen skal visstnok frykte for konsekvensene det i så fall vil ha for hans karriere, samt eventuelle søksmål fra tidligere kjærester.

Les også: Kan ha funnet «kuren for alt»

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Gode leveutsikter

Selv om det ikke finnes kurerende behandling for hivinfeksjon, er leveutsiktene svært gode med dagens behandling. Med effektiv behandling, kan de fleste med hivinfeksjon leve et langt liv med redusert risiko for alvorlige sykdomskomplikasjoner, skriver Helse Norge. ​

5622 personer hadde ved årets slutt i 2014 mottatt hivdiagnosen i Norge. I fjor ble det diagnostisert 249 nye hivsmittede i Norge, noe som er en moderat økning fra 2013, ifølge statistikk fra Folkehelseinstituttet.