Det ble ingen norsk ishockeysuksess i OL, men onsdag kunne Jonas Holøs juble som matchvinner for Lokomotiv Jaroslavl i første KHL-kamp etter OL-pausen.

Vel fem minutter ut i siste periode satte Holøs inn 4-3 mot Avtomobilist Jekaterinburg med et slagskudd i overtallsspill. Han fikk god tid til å sikte, og pucken gikk inn selv om keeper var udekket.

Målet ble det avgjørende, selv om Jegor Averin fastsatte resultatet til 5-3 i tomt bur ett sekund før slutt.

Holøs spilte 21.31 minutter, som vanlig mest av utespillerne i Lokomotiv. Han hadde tre skudd på mål. Lokomotiv kom tilbake etter å ha ligget under 0-2 et stykke ut i 2. periode, og klubben sikret viktige poeng i kampen for å holde på den siste sluttspillplassen i KHLs vestre avdeling.

Thoresen-mål

Patrick Thoresen kunne også blitt norsk helt i en russisk ishall onsdag. 14 sekunder før slutt utlignet han til 4-4 for SKA St. Petersburg i hjemmekampen mot Avangard Omsk, men gjestene avgjorde i forlengningen.

Thoresen sto for pasningen til hjemmelagets første mål i kampen, scoret av Roman Tsjervenka, men Avangard ledet både 2-0 og 3-1. To raske mål i siste periode ordnet utligning, før Avangard tok ledelsen igjen.

SKA tok ut keeper i sluttminuttet, og det betalte seg da Thoresen utlignet. Han dukket opp ved lengste stolpe på en pasning fra Toni Mårtensson og vippet pucken opp i nettaket.

Sergej Sjirokov ødela imidlertid dagen for de 12.000 hjemmetilhengerne i St. Petersburg med sin scoring 2.18 minutter ut i forlengningen.

Thoresen spilte 16.48 minutter for SKA, som er på 2.-plass i vest og allerede klar for sluttspillet. Han hadde fem skudd på mål.

Haugen-tap

Den store OL-revansjen fikk ikke Lars Haugen, som fikk ett skudd mot seg og slapp inn det da Dinamo Minsk tapte 3-4 for Slovan Bratislava i Slovakia.

Haugen satt på benken og så Dmitrij Miltsjakov vokte Dinamo-målet i selve kampen. Da det sto 3-3 etter full tid og forlengning, ble Haugen satt inn i straffeslagkonkurransen. Da Martin Stajnokh scoret på hjemmelagets første forsøk, var Miltsjakov tilbake i buret til de to neste straffene.

Flere straffemål ble det ikke, og Slovan kunne juble for 4-3-seier. (©NTB)