Gå til sidens hovedinnhold

Homorefser tatt med buksa nede

Den republikanske senatoren Larry Craig nekter for å være homofil etter at han ble arrestert for «uanstendig oppførsel» på et herretoalett.

I etterkant av arrestasjonen erklærte Craig seg skyldig og betalte en bot, men nå påstår Idaho-senatoren at han ikke har gjort noe galt, skriver Reuters.

Arrestasjonen fant sted på en flyplass i Minnesota i juni. Larry Craig ble arrestert av en sivil politibetjent som hadde fått beskjed om å undersøke etter klager om "grisete oppførsel" på det offentlige herretoalettet. Ifølge politirapporten skal betjenten ha observert at senatoren beveget seg på en måte som tydelig antydet at han hadde sex inne på toalettbåsen.

Angrer
- Jeg er ikke homofil, og har aldri vært det, sa den konservative republikanske sentoren på en pressekonferanse i Boise, Idaho tirsdag. Han unnskyldte seg direkte til Idahos innbyggere for det han kalte en "skygge" over staten på grunn av hendelsen.

- Jeg har ikke gjort noe galt, bedyret Larry Craig, som mener at den eneste feilen han gjorde, var å ikke rådføre seg med sin kone og en advokat før han innrømmet skyld og betalte sin bot.

- Jeg har ikke vært involvert i upassende oppførsel på flyplassen i Minneapolis eller noe annet sted, men jeg valgte å erklære meg skyldig i håp om at saken skulle forsvinne. Det var en feil, og jeg angrer veldig, sa senatoren med sin kone ved sin side.

- Motbydelig
I kjølvannet av toalett-skandalen har Larry Craig trukket seg som leder for valgkampanjen til den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney. Tirsdag kveld, norsk tid, kom Romney med krasse uttalelser om Craig.

- Dette minner oss om det faktum at folk som er valgt til offentlige embeter fortsetter å skuffe, uttalte Romney til TV-kanalen CNBC.

- Vi har sett skuffelsen i Det hvite hus, vi har sett skuffelsen i Senatet, og vi har sett det i Kongressen. Og ærlig talt, det er motbydelig, sa presidentkandidaten.

Idaho er en av de mest konservative statene i USA, og Craig er ansett som en av de mest konservative republikanske senatorene. Han ble valgt inn i Senatet i 1990, og er kjent for å ha stemt imot lover som åpner for homofilt ekteskap og som forbyr diskriminering av homofile.

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet