Gå til sidens hovedinnhold

Hoppfiasko for Norge

Langt unna pallen i lagkonkurransen.

Det var knyttet store forventninger til de norske hopperne før OL i Sotsji, men sett bort ifra bronsen til Anders Bardal i liten bakke, har ikke hopperne hatt all verden å juble for i Russland.

Mandag var der duket for lagkonkurranse, en øvelse der Norge tok bronse både under OL i Torino i 2006 og Vancouver i 2010. Det skulle imidlertid vise seg at den bedriften skulle bli vanskelig å gjenta.

Det norske laget, som besto av Anders Bardal, Anders Fannemel , Anders Jacobsen og Rune Velta, havnet til slutt helt nede på sjetteplass.

Det var Tyskland som vant konkurransen, mens Østerrike ble nummer to. Japan kapret den siste plassen på pallen.

Åpnet bra
Tyskerne var 2,7 poeng foran Østerrike.

Det åpnet bra for Norge da Anders Bardal hoppet 137,5 meter i sitt første hopp. Dette var nok til at det norske laget ledet konkurransen etter første runde. Anders Fannemel fulgte deretter opp med 127,5 meter.

Den første nedturen kom da Anders Jacobsen landet på 119 meter og det hjalp heller ikke på at Rune Velta i neste hopp bare svevde 125 meter.

- Det er viktig at Anders (Jacobsen) ser at dette ikke bare er hans skyld. Alle må heve seg. Dette var en utrolig tøff konkurranse, sier landslagssjef Alexander Stöckl til TV 2.

- Når det gjelder Anders (jacobsen) er det nok litt for tidlig etter det som skjedde i fjor (skaden), legger østerrikeren til.

Etter første omgang lå Norge som nummer seks i lagkonkurransen.

For langt bak

I andre omgang viste Bardal seg igjen som et av Norges sterkeste kort og hoppet 133 meter. Anders Fannemel fikk samme lengde i sitt andre hopp.

Også Anders Jacobsen hevet seg og landet på 130,5 meter. På dette tidspunktet var likevel det norske laget for langt bak Japan på medaljeplass.

I siste runde landet Rune Velta på 125,5 meter.

Dette gjorde at Norge for første gang i konkurransen la seg bak Slovenia på resultatlisten og ble dyttet ned til en sjetteplass.

Resultater laghopp, menn:
1. Tyskland, 1041,1 p
2. Østerrike, 1038,4 p
3. Japan, 1024,9 p
4. Polen, 1011,8 p
5. Slovenia, 995,6 p
6. Norge 990,7 p
7. Tsjekkia, 967,8 p
8. Finland, 942,8 p
Se resultatlisten her

Kommentarer til denne saken