Gå til sidens hovedinnhold

Hoppukehelten vurderer hemmelig nummer

Alle vil ha en bit av Kenneth Gangnes. Den sympatiske totningen opplever et uvant kaos i jakten på tredjeplassen i hoppuka.

- Det er et virvar. Du vet det er en del av gamet, og du ønsker å være oppe i det, selv om det periodevis er litt slitsomt. Telefonen går jevnt og trutt døgnet rundt, sier Gangnes.

Han er det norske håpet i en hoppuke fullstendig dominert av Peter Prevc og Severin Freund.

- Det går ikke ut over nattesøvnen, for jeg skrur av lyden på telefonen. Men det er på tide å vurdere hemmelig nummer, sier Gangnes til NTB.

Skal slappe av

Med tredjeplassen i Innsbruck søndag, tok Kolbukameratene-hopperen seg forbi østerrikeren Michael Hayböck i sammendraget. 1,2 poeng er alt som skiller de to før avslutningen i Bischofshofen.

- Nå er det veldig kamp. Nå må en fram med remmer og tøy for å fighte, det er tett, sier Gangnes.

- Jeg skal slappe av i morgen (mandag) og gå på med saftig mot i Bischofshofen, sier 26-åringen.

Når Gangnes slapper av, gjør han ingenting. Kanskje blir det østerriksk TV på hotellrommet. Etter søndagens tredjeplass måtte han på dopingkontroll sammen med firer Johann Forfang.

Det synes helt umulig å ta igjen hoppukeleder Prevc og toer Freund. Gangnes er 41,9 poeng bak sloveneren, 22,2 poeng bak tyskeren før avslutningen i Paul Ausserleitner-bakken i Bischofshofen.

- Noe merkelig må skje for at Prevc skal rote det vekk, sier Gangnes.

- Hva gjør Prevc som du ikke gjør?

- Det er jeg ikke helt sikker på, men han hopper i alle fall lenger enn meg. Han flyr som et prosjektil. Det ser helt rått ut, sier Gangnes.

Gir ikke opp

Sportssjef Clas Brede Bråthen har ikke helt gitt opp.

- Det er langt opp til Prevc og Freund, men han har pallplassen i sikte. Du vet at det skjer mye. Hadde Freund falt i rennet, og ikke i kvalifiseringen, ville Gangnes vært på annenplass. Det har skjedd rarere ting enn fall, påpeker Bråthen.

Kun i to verdenscuprenn har nordmennene havnet utenfor pallen. Det vitner litt om etterveksten i norsk hoppsport. Tre av fire fra gullaget i VM i Falun sist vinter er borte.

- Hadde noen fortalt meg at Rune Velta skulle sitte hjemme og trene under hoppuka samtidig som Anders Bardal og Anders Jacobsen sluttet, hadde jeg blitt trett i knærne mine og følt at det var «lång väg hem», men vi har et system der det kommer fram unge hoppere hele tiden. La oss få litt tid, sier Bråthen. (©NTB)

Kommentarer til denne saken