Gå til sidens hovedinnhold

Hornnæss skylder 450 millioner

Eiendomsinvestoren Øyvind Hornnæss fikk en dårlig start på julen. Hans selskap Bygg og Eiendomsutvikling er slått konkurs, og samlet krav er på 450 millioner kroner.

Åtte banker har meldt inn krav til Bygg og Eiendumsutvikling. Selskapet har i lengre tid slitt medhøy gjled, og i begynnelsen av desember ble det åpnet gjeldsforhandlinger.

Advokaten som ledet forhandlingen, Jon Skjørshammer i Selmer & co. konkluderte raskt med at det ikke var grunnlag for videre forhandlinger.

- Vi mente at det ikke var mulig for kreditorene å få minimum 25 prosent av det de hadde utestående hos selskapet. Da vi analyserte verdiene i Bygg og Eiendomsutvikling, mente vi at det ikke var mulig uten at selskapet ble tilført frisk kapital, sier Skjørshammer til Dagens Næringsliv.

Flere av bankene må ta tap, men det er usikkert hvilke kreditorer som får dekket sin gjeld under pantsettelse, og hvem som ikke får det.

Bankene har lånt Hornnæss penger til diverste byggeprosjekter, eiendoms- og aksjekjøp. Det som er igjen av verdier er et titall eiendommer og prosjekter i Oslo, Østfold og Buskeriud.

På toppen av bankgjelden på 448 millioner kroner har selskapet også kortsiktig gjeld og løpende forpliktelser i forhold til leverandører.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen