Nettavisen har vært i kontakt med Norheim, som svarer at hun er på jobb utenlands, men vil blogge om saken.

Pr-rådgiveren og Nettavisen-blogger Elisabeth Norheim var gjest hos NRKs «Trygdekontoret» torsdag.

Følgende uttalelse fra henne falt i en del av programmet som ikke ble vist, men som programleder Thomas Seltzer har lagt ut på YouTube.

«Ja, ja, ja. Jeg er dritsjalu på jøder jeg. De ble gassa, og så var det etterpå, da var det faen heller, da var det bare å kjøpe hele dritten. De har bare kjøpt opp alt. Ja men, det er jo de rikeste folka overalt. (Vi) har liksom bare Oprah.»

Se video lenger ned i saken.

- Meldt seg ut av det offentlige ordskiftet
- Med påstanden om at jødene har tjent seg rike på Holocaust har pr-rådgiver Elisabeth Norheim meldt seg ut av det offentlige ordskiftet, skriver Lars Akerhaug iMinervanett.

Den uklippede versjonen av samtalen mellom pr-rådgiveren Elisabeth Norheim, bloggeren Suzanne Aabel, skribent Sandeep Singh og Civitas Bård Larsen kom i sekvensen hvor Aabel forteller at hun opplever jødehat i hverdagen.

Akerhaug skriver videre:

«Norheim er ikke bare en person med ekstreme holdninger til jøder. Hun er også en person som tidvis blir invitert til å uttale seg i mediene. Blant annet har hun uttalt seg om feminisme og alkoholkultur i NRK.»

- Motbydelig
- Slike opptredener tar jeg det nå for gitt at det blir en slutt på. Forestillingen om at jødene har «tjent seg rike på Holocaust» er en motbydelig forestilling. Bak slike utsagn skjuler det seg gjerne en tankegang om en jødisk-sionistisk konspirasjon, hvor jødenes lidelser utnyttes for å skaffe sionistene makt og innflytelse, mener Akerhaug.

Han mener også at:

- Det blir ikke bedre av at Norheim i andre sammenhenger gjerne fremstiller seg som antirasist.

Redaksjonssjef i «Trygdekontoret», Christina Resar, forteller at det ikke er uvanlig at de legger ut langversjoner på nett.

- Det ble ikke med i sendingen da vi hadde for mye råmateriale, sier hun.

Se klippet fra Trygdekontoret og Leif Knudsens reaksjon:

HTML EMBED

Blogger Leifer´n: - Trolig oppriktig
«Problemet med Elisabeth Norheim i går var at hun trolig var helt oppriktig,» skriver Leifer´n i sin blogg - og fortsetter:

«Jeg trodde det var et dårlig forsøk på skriptet ironi, men det ser faktisk ut som Elisabeth Norheim var helt oppriktig da hun meldte følgende på Trygdekontoret og for hele kongeriket i går, » skriver han - med henvisning til sitatet over.

«Det er slikt man forventer å høre av tungt forsøplede drittsekker på svært brune barer kl 2:30 en torsdag morgen, og ikke i et program NRK produserer og inviterer til. »

HTML EMBED

På twitter hagler meldingene:
Anders Heger tvitrer at: «Dette innlegget burde leses og diskuteres - forundret over at episoden ikke vakte større oppmerksomhet» - og følger opp med:

«KAN Elisabeth Norheims famøse utsagn oppfattes som misforstått morsomhet/selvironi? Eller er det hva det høres ut som?»

Generalsekretær i LIM, Sylo Taraku, tvitrer:

«Elisabeth Norheims uttalelser om jøder er svært kritikkverdige, men om hun angrer og beklager bør hun få en ny sjanse»