Gå til sidens hovedinnhold

Høybråten sier ja til å bli leder

Dagfinn Høybråten har svart valgkomiteen at han er villig til å bli ny leder i Kristelig Folkeparti.

Det opplyste Høybråten på et pressemøte i Drøbak lørdag klokken 12.

Helseminister Dagfinn Høybråten ble torsdag spurt om å påta seg vervet som ny leder i Kristelig Folkeparti. Han fikk frist til mandag for å gi sitt svar, men allerede i dag offentliggjorde han sin beslutning.

Ungdom og kvinner
- Jeg hadde bestemt meg og ringte formannen i valgkomiteen tidliger i dag. Jeg har fått bred oppslutning fra ungdommen og kvinnene i partiet, og har støtte hos mine nærmeste til å si ja til dette, sier Høybråten til TV 2, og legger til:

- Jeg er glad i KrF og tror Norge trenger en levende verdigebevegelse.

- Ikke så spontan
Valgerd Svarstad Haugland trakk seg som partileder tidligere i høst. Høybråten har lenge vært en favoritt til å overta. Han sier at han har stor respekt for hennes politiske og menneskelige holdninger, og understreket at de i høy grad var sammenfallende med hans egne.

- Jeg er ikke fullt så spontan som Valgerd - både på godt og vondt, innrømmer arvtakeren.

Bred appell
Han understreker at han har solid bakgrunn fra store, tunge, komplekse organisasjoner. Samtidig er han «opptatt av å bygge team i KrF».

Han har markert seg mest som den store anti-røykeren med pekefinger mot folks usunne vaner og blitt kalt mørkemann, men Høybråten tror han har bredere appell enn det rent helsepolitiske.

- KrF på sitt beste er når man får kombinert en tydelig verdiprofil og relevans i folks liv, sa Høybråten på pressemøtet.

- Tosifret oppslutning
Høybråten mener KrF bør være det dominerende sentrumspartiet i norsk politikk. Han vil arbeide for å øke partiet støtte i det norske folk.

- Det er et realitisk mål at vi kan nå en tosifret oppslutningsprosent, mener Høybråten.

- Vi må nå regne med at Dagfinn Høybråten blir KrFs nye leder. Han står foran en viktig utfordring i å lede arbeidet for å styrke KrFs stilling. Det er viktig at vi alle samler oss om den ledelsen som blir valgt på landsmøtet i slutten av januar, sier Bondevik til NTB.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen