Gå til sidens hovedinnhold

Høybråten takket Hansen for utspillet

KrF-lederen syns debatten om partiets veivalg har fått en «kraftig og sterk start».

ØVRE SLOTTSGATE (Nettavisen): - Det er ingen som stiller seg likegyldig til debatten, og det vil jeg takke Inger Lise Hansen for, sa Høybråten da han møtte pressen.

Den sterke starten Høybråten viser til, er at nestleder Inger Lise Hansen tok til orde for homoekteskap og ny Israel-politikk, blant annet, i Aftenposten sist søndag. I dag sa nestlederen at Høybråten ikke ble informert på forhånd og at det skyldtes et arbeidsuhell.

Les også:- Det var et arbeidsuhell

- Jeg og Inger Lise Hansen har hatt en god dialog om dette. Det hadde vært en fordel om jeg hadde blitt informert om utspillet på forhånd, sa Høybråten, som avviste at han ble sint på Hansen som følge av avisintervjuet.

- Tåler det
Høybråten sa at det skal være stor åpenhet og takhøyde for debatt i KrF.

- Hansens utspill har provosert, gledet og irritert. Dette er en debatt jeg ønsker velkommen. Det skal være plass både til en Inger Lise Hansen og en Gunnar Prestegård i KrF. Jeg er stolt av å ha en nestleder som har mot og viser at det er takhøyde i partiet. Den siste uka har også vist at partiet tåler det, sa Høybråten.

I 2013 skal KrF behandle partiprogrammet. Inntil da er det programmet partiet er valgt inn på som gjelder, fastslo Høybråten.

Vil dyrke særpreget
Høybråten ga klart uttrykk for at han ikke tror at KrF får flere velgere ved å bli mer lik andre partier.

- Man er enig om mye i norsk politikk, så vi må beholde vårt særpreg. De kristne verdiene som ligger i bunn forandrer seg ikke, men politiken forandrer seg. Vi skal møte virkeligheten slik den er, sa Høybråten.

Han mener at partiet kan spille en viktig rolle som opposisjonsparti i saker om menneskeverd, miljø, fattigdom og ikke minst i familiepolitikken.

- Vi er familiepartiet, fastslo Høybråten.

- Tok litt av
Etter pressekonferansen sier Høybråten til Nettavisen at han skjønte det ville bli debatt etter Aftenposten-artikkelen. Han ble orientert om dekningen i norske medier da han var i USA.

- Men det tok litt av, kan man vel si, sier Høybråten.

- Ble det for mye personfokus syns du?

- Ja, det blir det ofte i mediene. Hansens intensjon var å diskutere politikk, så derfor sa jeg også litt om sak på pressekonferansen i dag.

- Du sa at KrF er familiepartiet. Hva med å skifte navn til Familiepartiet, for det er jo ikke bare kristne som stemmer KrF?

- Takker for tipset! Selv om folk syns vi har den beste familiepolitikken, så er vi mer enn det. Men det er riktig at vi ikke bare favner kristne velgere. Vi skal være partiet for alle verdibevisste velgere, sier Høybråten.

Kommentarer til denne saken