Gå til sidens hovedinnhold

- Høybråten vil bli parlamentarisk leder

Dagfinn Høybråten skal ha ønsker om å fortsette i KrF-ledelsen.

Høybråten ønsker å fortsette som leder for KrFs stortingsgruppe etter at han i april går av som KrF-leder på partiets landsmøte, skriver Aftenposten.

Flere kilder sier til avisen at han selv har sagt internt at han skal fortsette som parlamentarisk leder.

Høybråten har to år igjen som stortingsrepresentant etter at han trekker seg som partileder.

- Høybråten er valgt som parlamentarisk leder nå, og det er ingen diskusjon i partiet om dette. Så har han signalisert til meg at han er villig til å gjøre en innsats for KrF, men han har også vært tydelig på at det er hva den nye partiledelsen måtte mene, som vil være avgjørende for ham, sier påtroppende KrF-leder Knut Arild Hareide til avisen.

Selv sier Høybråten i en epost til Nettavisen, via KrFs informasjonsavdeling, at det er partiets nye leder som avgjør hvilken rolle han skal ha.

- Når partiet får ny leder, er det naturlig at han tar stilling til om han også ønsker å være parlamentarisk leder. For egen del går jeg ut av Stortinget i 2013. Hvilken rolle jeg skal ha i Stortinget fram til da avgjør den nye partilederen og selvsagt stortingsgruppen selv. Jeg har intet annet personlig ønske enn å gjøre en god jobb for partiet og de som har valgt meg den tiden jeg har igjen i norsk politikk, sier KrF-lederen.

Kommentarer til denne saken