Gå til sidens hovedinnhold

Høybråten vil ha helsereform

Helseminister Dagfinn Høybråten (KrF) ønsker en ny helsereform. Pasientene skal ikke lenger bli skadelidende for dårlig samarbeid og samhandling.

- Det er mye som ikke fungerer godt nok. Dagens kommunale helsetjeneste og spesialisthelsetjeneste har ulike rammebetingelser. Dårlig samhandling kan medføre sviktende behandlingstilbud, unødvendige innleggelser på sykehus, for tidlig utskrivelse fra sykehus og mangelfull oppfølging fra hjemmesykepleie eller sykehjem og legetjenesten, ramser Høybråten opp overfor Aftenposten.

Grundig gjennomgang
Helseministeren mener det nå er behov for en grundig gjennomgang av hvordan ting fungerer for å komme opp med nye løsninger.

- Du kan godt kalle dette den tredje store helsereformen, sier Høybråten.

Regjeringen har vedtatt å sette ned et offentlig utvalg for å vurdere endrede rammebetingelser for å sikre at fremtidige pasienter ikke blir offer for dårlig samarbeid og koordinering mellom sykehusene og den øvrige helsetjenesten.

Bedre samhandling
Utvalget skal også vurdere økonomiske, juridiske og organisatoriske virkemidler som kan stimulere til bedre samhandling mellom de ulike nivåene.

Innstillingen fra utvalget kommer innen utgangen av 2004.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted