Gå til sidens hovedinnhold

Høyre over 40 prosent

Aldri tidligere i moderne tid har partiet hatt en så høy oppslutning.

Høyre får hele 40,1 prosents oppslutning på en ny partimåling. Aldri tidligere i moderne tid har partiet hatt en så høy oppslutning. Det skriver Aftenposten mandag ifølge NTB.

Det er i Aftenpostens partibarometer for januar at Høyre går fram med 5,4 prosentpoeng og havner på rekordoppslutningen. Hadde det vært valg i dag, ville antall Høyre-mandater på Stortinget økt fra 30 til 76. Det er bare ni mandater for lite til å få flertall på egen hånd.

– 40 prosent er et uvirkelig høyt tall. Da vi fikk 38 i en måling i Aftenposten i september, tenkte jeg at det var i overkant av det vi kunne håpe på, sier partileder Erna Solberg.

Hun mener oppslutningen først og fremst viser et ønske fra det norske folk om regjeringsskifte til høsten.

På målingen, som er utført av Respons Analyse, går Arbeiderpartiet tilbake med 1,7 prosentpoeng til 26,5 prosent. Også kollegene i den rødgrønne regjeringen går tilbake. SV befinner seg fremdeles under sperregrensen med en oppslutning på 3,8 prosent (-0,2) og Senterpartiet havner også under sperregrensen med sine 3,6 prosent (tilbake 1 prosentpoeng).

Fremskrittspartiet går tilbake 2,3 prosentpoeng til 10,7 prosents oppslutning, mens Venstre går fram med 0,6 prosentpoeng og havner på 6 prosents oppslutning.

Kristelig Folkeparti får 4,9 prosent (tilbake 1,9), Miljøpartiet De Grønne 1,8 (fram 0,9), Rødt 1,4 (fram 0,1) og Andre 1,2 (fram 0,1). (NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken