På en pressekonferanse på Stortinget klokken 18.00 onsdag kommer det frem at Høyre er delt på midten når det kommer til å si ja eller nei til OL i Oslo i 2022. Det endelige resultatet er likevel at Høyres stortingsgruppe sier nei til OL.

- Vi mener det er riktig å stoppe prosessen som er nå, så blir det opp til regjerningen å bestemme om de likevel ønsker å gå videre, sa parlamentarisk leder i Høyre Trond Helleland.

De 48 stortingsrepresentantene, de 10 Høyre-statsrådene og statsminister Erna Solberg (H) skal alle ha fått komme med sine synspunkter om saken, før det ble tatt en beslutning.

- Men vi regner med at når vi nå sier nei, så vil regjeringen også konkludere deretter, sa Helleland.

– Måtte hatt bred støtte

– Jeg sa tidlig i prosessen at det er viktig med bred støtte. Det er ikke til stede, sier Erna Solberg (H) etter at stortingsgruppens vedtak er kjent.

– OL hadde vært kjempeflott og gøy, men det må være noe folket ønsker. Vi har også mye annet å bruke pengene på. Hadde det vært Lillehammer-stemning, ville det vært riktig å gå videre.

Partifelle og kulturminister Thorhild Widvey sier også at det ikke er grunnlag for å gå videre med så stor motstand. Også regjeringspartner Fremskrittspartiet slutter seg til det synet.

– Saken bør være ute av verden. Det vil være umulig for regjeringen å gå videre med dette nå, sier parlamentarisk Harald Tom Nesvik i Frp.

Oslo kommune stanser OL-arbeidet

Det gikk ikke mange minuttene fra Høyres gruppemøte var over, til Oslo kommune kunngjorde at søknaden om statsgaranti og statstilskudd trekkes. Kommunene mener det ikke lenger er noen realistisk mulighet for at Stortinget vil gå inn for et Oslo-OL i 2022.

– Oslo2022 er et prosjekt som har hatt overveldende støtte i Oslo bystyre og som har fått tilslutning av byens befolkning gjennom den lokale folkeavstemningen i 2013. Jeg hadde håpet på et annet resultat i kveld og er selvfølgelig skuffet, sier byrådsleder Stian Berger Røsland.

Les også: Oslo kommune stanser alt OL-arbeidet

Flere har snudd

Før møtet var det i hovedsak ordknappe politikere på vei inn til det avgjørende møtet, som startet klokken 15.

Flere i Høyres stortingsgruppe skal ha endret standpunkt fra ja til nei til Oslo-OL de siste dagene, ifølge stortingsrepresentant Arve Kambe.

– Spenningen er til å ta og føle på. Jeg opplever at nei-siden er betydelig større i dag enn i går, sa Kambe til NTB.

- Jeg regner med at vi får en ok debatt nå, var det knappe budskapet fra parlamentarisk leder Trond Helleland før han forsvant inn på møtet.

Widvey: Gode råd

Kulturminister Thorhild Widvey (H) nøyde seg med å si at hun regner med å få gode råd.

– Det er jo det dette møtet skal handle om. Det er regjeringen som skal behandle dette, sa hun.

Frp vedtok på landsmøte i mai at de er i mot OL i Oslo 2022.