Gå til sidens hovedinnhold

Høyre trøster KrF

Jan Petersen prøvde å trøste valgtaper og lillebror i regjeringen, KrF, på en pressekonferanse torsdag. - Vi var også langt nede, men klarte å reise oss, sa Høyre-lederen.

I likhet med KrF mener også Høyre-lederen at regjeringssamarbeidet må ta skylda for at valgresultatet ikke ble så godt som han hadde ønsket.

- Det er lettere å være fløyparti å kreve og ønske enn å sitte og prioritere. Jeg tror veldig mye ligger der, sa Jan Petersen på en pressekonferanse i Høyres Hus i ettermiddag.

Foruten partilederen deltok kommunalminister Erna Solberg og finansminister Per-Kristian Foss på pressekonferansen.

"Ok resultat"
Han skyldte på prisen det koster å sitte i regjering da han skulle forklare årsaken til at partiet på landsbasis gikk tilbake ved årets kommune- og fylkestingsvalg.

- Dette er noe mange partier har opplevd når de sitter i regjering, sa Petersen til de fremmøtte pressefolkene.

Petersen var skuffet over resultatet, men var likevel i sitt positive lune.

- Vi hadde ønsket et bedre valg, men resultatet er ok. Vi har gjort det veldig bra noen steder, og andre steder veldig dårlig, sa Petersen.

Kritiserte Ap
Selve valgkampen var partilederen fornøyd med.

- Gjennomføringen av valgkampen har vært bra. Vi har fått fram våre saker, sa han.

Arbeiderpartiets taktikk derimot, hadde Høyre lite pent å si om.

- Det har vært en gjennomført negativ kampanje fra Arbeiderpartiets side. Deres annonsekampanje, med et svært depressivt utrykk, tror vi mange har reagert på. I tillegg har de gitt inntrykk av at Høyre skal selge hele Oslo, sa Trond R. Hole, Høyres generalsekretær.

- Tenk fremover, KrF
På spørsmål om sjansen for et regjeringsskifte er større nå siden regjeringspartiene gjorde et dårlig valg, svarte Petersen:

- Jeg tror ikke den sjansen er endret gjennom et lokalvalg, sa han og la til at de var strålende fornøyd med regjeringssamarbeidet.

Han ga også et råd til lillebror, Kristelig Folkeparti:

- Det er viktig å ikke fortape seg i fortiden. En må se hvilke muligheter som ligger foran seg. Vi også var langt nede, men klarte å reise oss, sa Petersen.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn