Gå til sidens hovedinnhold

Høyremannen Gamst

Morten Gamst Pedersen er flyttet over på Norges høyrekant mot Moldova. Det passer bra. Han er tross alt høyrebeint.

Riktignok er 24-åringen fra Vadsø best med venstrebeinet. Men det har ikke alltid vært slik.

- Jeg brukte høyre fram til jeg var 14-15 år. Men jeg hadde lyst til å være god med begge føttene, derfor jobbet jeg hardt for å bli bedre med venstre. Det ble noen timer. Etter hvert ble jeg bedre med venstre enn høyre, forteller Morten Gamst Pedersen til TV 2 Nettavisen.

Venstrebeinet hans er verdt flere millioner kroner i dag. Klubben som Manchester United og Chelsea hadde Gamsten i kikkerten da han var i Tromsø, og begge klubber følger nok også nøye med på framgangen hans i Blackburn.

Sir Alex Ferguson la i alle fall merke til vadsøværingen da han scoret begge målene da Blackburn nylig slo Manchester United.

Lørdag får han sjansen til å vise fram høyrefoten når han spiller på høyresiden av den norske midtbanen mot Moldova på Ullevaal Stadion.

- Venstrefoten er mer presis, men jeg kan bruke høyre også. Jeg skjærer ofte inn i banen fra venstrekanten og skyter med høyre. Og jeg kan ta cornere fra venstre med høyrebeinet og fra høyre med venstrebeinet.

Det samme kan neppe sies om John Arne Riise.

Liverpool-stjernen har kanskje Norges beste venstrebein, men høyrefoten duger ikke til så mye mer enn sugende løp.

- Det er klart det er en fordel hvis man kan bruke begge beina. Jeg prøver å trene opp høyre, men den blir ikke like god som Gamstens, smiler Riise.

Han har faktisk snakket litt med klubbtreneren, Rafael Benitez, om akkurat dette.

- Benitez har fortalt meg at han måtte trene opp det andre beinet etter at han fikk en skade, og at folk etter hvert trodde at han var venstrebeint. Men det krever mye arbeid.

Apropos Benitez: Det er verdt å merke seg at Åge Hareide foretrekker å skyve Marius Johnsen - som spiller venstreback i Start - fram på midtbanen og beholde John Arne Riise - som spiller venstre midtbane i Liverpool - på venstreback på landslaget.

- Jeg trives veldig godt som back på landslaget. Og jeg tror Åge føler seg trygg på den backfireren vi har pleid å ha, og ønsker å skifte minst mulig på den. Nå kommer Brede (Hangeland) inn for Claus (Lundekvam), men ellers er den intakt.

Riise og Johnsen gir i alle fall det norske landslaget to gode innleggsføtter på venstre side. Og på høyre får man gå ut fra at Morten Gamst Pedersen leverer varene. Både Johnsen og Gamst Pedersen er også gode i lufta, og kan true Moldova på innlegg i feltet.

Så gjenstår det å se om presisjonen finner veien til Ullevaal innen avspark lørdag. Den var sårt savnet mot Skottland.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken