Gå til sidens hovedinnhold

- Høyrepolitikk gir ikke menneskeverd

Kristin Halvorsen (SV) er enig i verdiene Bondevik snakket varmt om i nyttårstalen. Men politikken hans leder motsatt vei, mener hun.

- Jeg synes det Bondevik tar opp som dreier seg om mobbing og mistrivsel er viktig, og han har mange viktige poenger når det gjelder menneskeverd. Men jeg ser ingen sammenheng mellom politikken regjeringen ønsker å drive og det samfunnet statsministeren ønsker seg, sier Halvorsen til TV 2 Nettavisen.

SV-lederen mener at når 30 milliarder skal brukes på skattelette, blir det lite igjen til for eksempel den lovede opptrappingen av psykiatrien.

- Mye av høyrepolitikken regjeringen sier den vil gjennomføre, fører til et kaldere samfunn, hevder hun.

Halvorsen mener nemlig det som først og fremst vil stå igjen etter Bondevik-perioden er at de som har mye fra før øker sitt private forbruk betydelig.

- Mange av de offentlige tilbudene klarer ikke å holde tritt med velstandsøkningen ellers i samfunnet. Eksempler på det er store utfordringer innen psykiatrien, særlig når det gjelder tilbudet til barn og unge, barnevern og standarden på skoler rundt i landet, sier Halvorsen.

Hva mener du?

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken