Gå til sidens hovedinnhold

Høyrevelgere vil styre med Frp

To av tre Høyre-velgere mener partiet må slippe Fremskrittspartiet til i regjering. Det viser en fersk TV 2-måling.

Samme dag som Erna Solberg åpner Høyres landsmøte i Oslo får Høyre-lederen klar beskjed fra partiets velgere:

Hun bør ikke stenge Fremskrittspartiet ute i kulden dersom det blir ikke-sosialistisk flertall på Stortinget etter valget.

- Ikke vetorett
Erna Solberg mener regjeringen har en god samarbeidstone med Fremskrittspartiet i dag, hvor partiene samarbeider fra sak til sak i Stortinget.

Det er på denne måten hun har lyst til å styre Norge i fire nye år, uten at Fremskrittspartiet får mer innflytelse etter valget.

- Vi kan ikke sitte regjering med Frp, vi kan ikke gi Frp vedtorett. Det betyr at vi må ha frihet til å samarbeide andre veier i politikken, sier Erna Solberg til TV 2 Nyhetene.

Ja til Frp
Høyres velgere er imidlertid langt mer Frp-vennlige. TV 2 har bedt TNS Gallup spørre Høyre-velgerne om hva slags regjering de vil ha om det blir et ikke-sosialistisk flertall etter valget.

26 prosent av Høyre-velgerne mener dagens regjering bør fortsette etter valget. 16,5 prosent vil ha en ren Høyre-regjering. 20 prosent vil ha en Høyre-Frp-regjering, mens 30 prosent mener dagens regjering bør utvides med Frp.

Det betyr at et flertall av Høyres velgere mener at partiet bør ta Carl I. Hagen og co inn i varmen.

- Hypotetisk
- Hvis Frp krever mer innflytelse enten gjennom en avtale eller statsrådposter i en fortsatt ikke-sosialistisk regjering, går du heller av enn å samarbeide tettere med Frp?

- Det er et rent hypotetisk spørsmål som jeg ikke har tenkt å svare på, sier Solberg til TV 2 Nyhetene.

Flere vil samarbeide
En rekke av Høyres fylkesledere eråpne for å sitte i regjering med Frp-formann Carl I. Hagen, slik TV 2 Nettavisen skrev onsdag.

Det viktigste er å sikre et borgerlige styre, mener de.

Høyres landsmøte starter i Oslo i dag.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken