Gå til sidens hovedinnhold

Hughes fikk sparken

Trepoengeren kom for sent for Manchester City-manageren. Erstatteren er klar.

MANCHESTER CITY - SUNDERLAND 4-3:

Tre poeng og en underholdende kamp mot Sunderland var ikke nok: Lørdag kveld kom beskjeden om at Mark Hughes har fått sparken som manager for Manchester City.

Tidligere Inter-manager Roberto Mancini overtar umiddelbart som manager, skriver klubben på sine egne nettsider.

Manchester City har slitt med å nå opp til forventingene som ble satt før sesongen, og seieren over Sunderland på lørdag var altså ikke nok til å redde Mark Hughes' skinn.

Både José Mourinho, Guus Hiddink og Jürgen Klinsmann var tidligere blitt nevnt som potensielle managere, men valget falt altså til slutt på Roberto Mancini.

- Ikke tegn til endring
- To seire på elleve Premier League-kamper står ikke i forhold til de målene som klubben har satt seg, sier styreleder Khaldoon Al Mubarak i pressemeldingen.

- Sjeik Mansour (klubbens eier, journ.an.) og styret følte at det ikke var tegn på at situasjonen vil endre seg drastisk. Dette er en vanskelig kunngjøring å komme med, med tanke på det personlige engasjementet fra alle parter de siste 15 månedene. Vi vil fremheve vår respekt for Mark Hughes og takke ham, og ønsker ham det beste i sin fremtidige karriere, kommenterer han videre.

Hughes ble ansatt som manager i klubben i juni 2008, etter at Sven-Göran Eriksson da hadde blitt sparket som City-trener.

Sammen med Hughes forlater også Mark Bowen, Eddie Niedzwiecki, Kevin Hitchcock og Glyn Hodges klubben.

Får med seg Kidd
Som assistenttrener vil Roberto Mancini få med seg den tidligere Manchester United-assistenten Brian Kidd.

- Roberto er en meget erfaren manager med en imponerende rekke av troféer, kommenterer Al Mubarak.

- Erfaringen og troféene snakker for seg selv. Det som er helt klart er at Roberto tror fullt på Manchester Citys potensiale til å oppnå resultater av høyt nivå, og på hans egen evne til å få dette til å skje. Mitt håp er at våre fantastiske supportere vil være med og ønske Roberto velkommen til klubben, fortsetter styrelederen.

Vraket stjernene
Dermed ble seieren i den nervepirrende kampen mot Sunderland en fattig trøst for den tidligere Wales- og Blackburn-manageren Hughes.

Manageren valgte å vrake de to stjernespissene fra start, noe som viste seg å være en genistrek. Spesielt var Craig Bellamy tilbake i storform, etter å ha sonet karantene etter utvisningen mot Bolton for to runder siden.

Etter bare fire minutters spill vartet spisstrioen Bellamy, Carlos Tévez og Roque Santa Cruz opp med storspill, og sistnevnte fikk æren av å sette inn sitt første ligamål for Manchester City.

Seks minutter senere skaffet Bellamy vertene straffespark, som Tévez kvitterte knallhardt i buret.

Det sto 2-0, og alt så ut til å gå mot en komfortabel City-seier.

Men så våknet gjestene fra Nordøst-England.

Bellamy i hovedrollen
Først reduserte John Mensah etter at Manchester City ikke klarte å klarere en corner vekk fra det farlige området, før Jordan Henderson utnyttet mer klabb og babb fra City-forsvaret etter et nytt hjørnespark.

Da var det spilt 24 minutter, og publikum på City of Manchester Stadium hadde vært vitne til en fantastisk åpning på kampen.

Men det stoppet ikke med det.

Knappe ti minutter før pause kunne City-publikummet juble på nytt, og igjen var Craig Bellamy i hovedrollen.

Denne gangen fikk waliseren med to assists tidligere i kampen selv avslutte angrepet, etter et vakkert innlegg av Shaun Wright-Phillips.

Dermed kunne City gå til pause med 3-2-ledelse, uten at seieren på noen måte var sikret.

Sunderland ville nemlig fortsatt ha et ord med i laget.

Kontrollerte inn - til slutt
Et drøyt kvarter ut i andre omgang ble Jordan Henderson spilt fri ved dødlinjen. Innlegget ble stupt i mål av Kenwyne Jones, og igjen var lagene like langt.

Akkurat da hang Mark Hughes' managerstilling i en alvorlig tynn tråd.

Men syv minutter senere slo Manchester City tilbake.

Etter pasning fra Gareth Barry hadde Roque Santa Cruz små problemer med å sende ballen over mållinjen fra kort hold, og på ny var Manchester City i føringen.

Og nå holdt ledelsen helt inn, etter at City i sluttminuttene var nærmere 5-3 enn det Sunderland var utligning.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken