Etter flere år som manager i klubben fikk omstridte Tony Pulis sparken fra jobben i Stoke etter den nylig avsluttede sesongen.

Pulis har etablert Stoke i Premier League og under managernes ledelse har Britannia-laget blitt kjent for sin svært tøffe og fysiske spillestil.

Torsdag er det klart at Mark Hughes er mannen som skal føre Stoke videre. Waliseren har hatt mer eller mindre suksess i en rekke managerjobber tidligere.

Ifølge Sky Sports og en rekke andre medier har Stoke bekreftet ansettelsen og Hughes vil bli presentert på en pressekonferanse senere torsdag.

Den tidligere spissen skal ha skrevet under på en treårskontrakt.

Som spiller var Hughes kjent som en målfarlig spiss og spilte i storklubber som Bayern München, Barcelona, Manchester United og Chelsea.

Som manager har han ikke hatt like stor suksess. Hans siste jobb var i Queens Park Rangers, der han fikk sparken i november 2012.

Londonklubben rykket til slutt ned.

Hughes har også vært manager i Manchester City, Blackburn og Fulham. Han har også vært landslagssjef for Wales. Det var han i perioden 1999 til 2004.

Stoke-direktør Peter Coates innrømmet nylig at han ønsket at Stoke skulle endre spillestil og fotballfilosofi, og håper nok at Hughes er mannen som kan utrette dette.

Ifølge Sky Sports vil Mark Bowen bli Hughes' assistentmanager i Stoke.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til [email protected]. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!