Gå til sidens hovedinnhold

- Hulken kommer til England

John Carew har fått sitt første møte med engelske tabloider. Les hva de skriver her.

Carews overgang til Aston Villa er blant tirsdagens mest omtalte saker i engelske aviser.

Englands største avis og en av Europas mest leste, The Sun, skriver at Carew ville bort fra Lyon fordi han ikke var en tilhenger av trener Gerard Houlliers rotasjonspolicy.

Les: Tipset O'Neill om Carew
Les: - Carew blir en kulthelt

Hulk og bråkmaker
The Sun slår fast at Carew er kjent som «The Hulk» - eller Hulken, etter tegneseriefiguren - og har fremdeles ikke glemt slagene i Drammen.

- Carew hadde rykte på seg for å være en skikkelig bråkmaker i ung alder, og er kjent for sitt slagsmål med John Arne Riise på oppdrag for det norske landslaget for fire år siden, skriver avisen.

Men slår likevel fast følgende:

- De siste årene har imidlertid Carew endret karakter, og latt fotballen snakke for seg.

Englands største avis mener Aston Villa har gjort et godt kjøp.

- Han ankommer Premier League med ligagull fra både Norge, Spania og Frankrike. Carew har også Champions League-erfaring fra Lyon, Besiktas og Valencia, som han kom til finalen med, skriver The Sun i sin artikkel om overgangen.

Kjempen Carew
Engelske medier er raskt ute med å gjøre et poeng av nordmannens størrelse. Til og med vanligvis så sindige BBC, Englands svar på NRK, har fått med seg Carews høyde.

- Denne gigantiske spydspissen, som spilte for tyrkiske Besiktas før han gikk til Lyon, er kommet frem til at han vil teste sine ferdigheter i Premier League under Martin O’Neill på Villa Park, skriver BBC om overgangen.

Sky Sports poengterer at Carew etter hvert er blitt en skikkelig fotballnomade.

- England vil bli det sjette landet i Carews karriere. Han har allerede spilt toppfotball i Norge, Spania, Italia, Tyrkia og Frankrike, minner TV-kanalen om.

Med overskriften «Villa satser sine penger på Carew» skriver lokalavisen Birmingham Post, avisen som kanskje følger klubben tettest av alle, at 27-åringen blir den best betalte spilleren i Aston Villas historie.

Historisk lønn
- John Carew ble mandag kveld historiens best betalte spiller etter å ha signert en avtale som sikrer ham 57,000 pund (728.000 kroner) i uken i løpet av sin tre og et halvt år lange avtale, skriver Villa-reporteren Hyder Jawad.

Journalisten mener Aston Villa aldri har vært mer offensive på overgangsmarkedet.

- Og sjelden har en manager hatt så klare intensjoner som Martin O’Neill har vist. Signeringen av Carew knuser myten om at Randy Lerner (Aston Villas amerikanske eier, red. anm) er i ferd med å miste interessen for klubben, konkluderer Birmingham Post.

Anerkjente Daily Mirror smeller til med overskriften «Big John kan sende Villa opp til topp-fire», etter et sitat fra manager Martin O’Neill.

- Martin O’Neill håper at overgangene til John Carew og Ashley Young kan sørge for at Aston Villa kan kjempe om Champions League-plass, hevder avisen.

Daily Mirror understreker at overgangene ikke hadde vært mulige uten hjelp fra den amerikanske multimilliardæren Randy Lerner.

- Vi forsøker hele tiden på å styrke stallen, og en plass i Champions League er absolutt mulig for denne klubben, sier Aston Villas manager Martin O’Neill til avisen.

O'Neills revolusjon
Seriøse The Times beskriver overgangen til Carew som en del av O'Neills revolusjon.

- Det har tatt Martin O'Neill fem måneder å starte sin revolusjon i Aston Villa, men iren startet med stor stil mandag kveld, kommenterer avisen.

Og varsler samtidig ryddesjau på Villa Park.

- Nå som O'Neill har fullført sine store forretninger, må han avklare fremtiden til en rekke spillere som ikke har fått spille fast denne sesongen, skriver The Times.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner