Gå til sidens hovedinnhold

- Hun begynte å flørte

En av mennene som er tiltalt for gruppevoldtekt, fnyser av beskyldningene.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Den 33 år gamle somaliske mannen er en av fire personer som er tiltalt for å ha voldtatt en somalisk kvinne i begynnelsen av 20-årene.

Gruppevoldtekten skal ha funnet sted i en leilighet på Sinsen i Oslo i januar i fjor, og mennene skal ifølge tiltalen har voldtatt henne etter tur gjennom nærmere 16 timer.

Da rettssaken mot mennene startet i Oslo tingrett tirsdag, nektet alle straffskyld. I tillegg til voldtektstiltalene er ytterligere en mann tiltalte for å ha vært til stede og for fysisk å ha nektet henne å forlate leiligheten.

- Blir med på alt
Tre av de tiltalte har innrømmet at de hadde seksuell omgang med kvinnen den aktuelle kvelden og natta. En av dem har ifølge statsadvokat Anne Margrete Katteland erkjent å ha hatt annen seksuell omgang med henne.

Men de hevder alle at det var frivillig fra hennes side.

- Hvis vi hadde gjort noe sånt så hadde vi jo vært kriminelle, sa den tiltalte 33-åringen, som bare avviste beskyldningene, i retten tirsdag.

Mannen beskrev den fornærmede kvinnen som veldig kontaktsøkende.

- Hun oppfører seg på en slik måte at hun får oppmerksomhet fra menn, og menn får det inntrykket at hun er lett på tråden, sa han.

33-åringen mente kvinnen brukte kroppen sin for å få oppmerksomhet, og at hun likte all oppmerksomheten hun fikk.

- Hun er en veldig impulsiv kvinne og blir med på alt, sa han videre.

- Fikk ikke kokain
Ifølge tiltalen skal de fire mennene ha revet av henne klær, slått henne i hodet, revet henne i håret og holdt henne fast mens de skal ha voldtatt henne etter tur.

«NN var på grunn av voldsanvendelse, og ruspåvirkning ute av stand til å motsette seg overgrepene (...)», står det i tiltalen.

I retten fortalte den 33 år gamle mannen at de drakk både alkohol og tygget khat, noe også kvinnen gjorde.

Men han avviste at hun ble neddopet.

- Hun drakk to flasker med øl og to glass med whisky. Også tygget hun mye khat, sa han.

Det kom også frem i retten tirsdag at 33-åringen i løpet av natta reiste ut for å kjøpe kokain. Men dette stoffet skal ikke kvinnen ha fått noe av.

- Hun fikk ikke lov, så hun fikk ikke noe kokain, sa han da han fortsatte med sin forklaring onsdag.

- Begynte å flørte
Som Nettavisen skrev tirsdag startet det hele kvelden i forveien hjemme hos den fornærmede kvinnen, da tre av de tiltalte kom på besøk til henne og kjæresten for å drikke te og tygge khat.

- Jeg ringte henne og spurte om vi kunne komme og tygge khat hos henne, og det var greit for henne, fortalte 33-åringen.

- Vi satte oss ned og hun lagde te til oss, sa han videre.

Etter hvert gikk de fem videre til leiligheten på Sinsen i Oslo der voldtektene skal ha skjedd. På veien skal de ha kjøpt med seg to flasker med whisky.

- Vel framme så satte vi oss ned. Vi tygget khat, men det å tygge khat er litt kjedelig så da drakk vi alkohol. Vi begynte å snakke om sex og sånne ting, og man begynte å flørte, sa han i retten.

Ifølge 33-åringen skal fornærmede ha viste fram brystene sine. Han skal også ha sett at buksesmekken hennes ble åpnet.

- Da tenkte jeg at dette går for langt, at hun er i ferd med å ha samleie med en fyr, og da flyttet jeg henne fra der hun satt, fortalte mannen.

- Kjæresten ble dårlig
Den tiltalte 33-åringen skal så ha gått mot toalettet, og da oppdaget han at kvinnens kjæreste sto og kastet opp.

- Da hentet jeg han og tok han med inn på et soverom, Jeg sa til ham at jeg ville gå og hente litt hvitt stoff. Jeg ville ha ham med, men det greide han ikke, så da forlot jeg han der, sa mannen.

Da han kom tilbake til stua skal han ha sett at fornærmede danset.

Senere på morgenen, etter at han hadde kommet tilbake med kokainen han hadde kjøpt, kom de to siste tiltalte i saken til leiligheten. Alle skal ifølge 33-åringen ha ertet kvinnen, og det ble snakket om sex.

Han bekreftet at han hadde hatt seksuell omgang med kvinnen, også at han visste, selv om han ikke hadde sett det, at to av de andre tiltalte hadde ligget med kvinnen inne på et soverom

Men å snakke om det i retten, det ville han helst ikke.

- Jeg vil ikke snakke om det her, sa 33-åringen.

- Hun kysset meg
En av de andre tiltalte mennene, en 45 år gammel somalisk mann, fortalte i retten onsdag at det var kvinnen som begynte å flørte med ham. Også han har erkjent at han hadde seksuell omgang med henne, men hevder på lik linje med 33-åringen at det var frivillig fra hennes side.

- Hun begynte å flørte litt med meg, begynte å leke litt med håret mitt. Alle de andre hørte at hun sa at "du har så fint hår, du er så fin på håret". Så kom hun nærmere meg etter hvert, sa mannen, før han fortsatte:

- Hun begynte å kysse meg med lange kyss, sa 45-åringen. Hun skal så ha gått til to av de andre tiltalte mennene for å gi dem et kyss hver.

Snakket 88 ganger
I retten onsdag kom det også fram at den 33 år gamle tiltalte mannen hadde hatt mye telefonkontakt med kvinnen i perioden før voldtektene skal ha skjedd. Forsvareren til en av de andre tiltalte, advokat Espen Wangberg, la fram telefonutskrifter som viste at de hadde snakket sammen 88 ganger på en drøy måned.

- Det er jo ganske hyppig telefonkontakt? spurte Wangberg

- Ja, svarte tiltalte, og forklarte at hun og pleide å ringe for å be ham om å ta med hasj til henne og kjæresten.

- Men vi hadde ingen kontakt utover det. Det var de som tok kontakt, sa mannen.

Senere denne uka skal den fornærmede kvinnen forklare seg i rettssaken.

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv