Gå til sidens hovedinnhold

- Hun ble trolig påkjørt

Det var Rakel Pettersen (43) som torsdag ble funnet død i Larvik.

LARVIK (Nettavisen): De rettsmedisinske undersøkelsen underbygger politiets teori om at kvinnen ble påkjørt av en bil.

- Kvinnen er trolig påkjørt av en bil. Hun har flere tegn som tyder på dette. Dessuten har hun flere bruddskader i overkroppen. Hun døde trolig av indre skader. Hun er en 43 år gammel kvinne, sa politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt på en pressekonferanse som startet klokken 14.30 i ettermiddag, melder NRK.

Politiet har identifisert kvinnen som Rakel Pettersen (43), hjemmehørende i Larvik. Hun har en voksen datter, og familien er varslet om dødsfallet.

Kjørte på kvinne og stakk?
Da Nettavisen snakket med Sakrisvold tidligere på ettermiddagen, sa han følgende;

- Hvis hun har blitt påkjørt så åpner det for flere scenarier. Hun kan ha blitt påkjørt av en trailer hvor føreren ikke har merket noe. Hun kan også ha blitt påkjørt av en personbil og føreren kan ha stukket. Det finnes også et utall andre muligheter, sier politiinspektøren.

- Lokal kvinne
Kvinnen som ble funnet skal ikke ha hatt identifikasjonspapirer på seg. Likevel tror politiet at den døde er en 40 år gammel kvinne fra Larvik. En kvinne som politiet har hatt befatning med tidligere.

Ifølge Østlands Posten skal kvinnen tilhøre rusmiljøet i byen.

Så bil ved åstedet
21 år gamle Trond Richard Olsen syklet langs veien ved 05.30 tiden da han så en stor personbil stoppe ved stedet. I natt varslet han politiet om det han hadde sett.

- Jeg var på vei nordover i motsatt retning da bilen passerte meg. Grunnen til at jeg snudde meg etter bilen var at den allerede da hadde begynt å bremse ned. Det var en rolig oppbremsing, sier han til Nettavisen.

Bilen stoppet helt opp akkurat der kvinnen ble funnet død senere på dagen.

- Jeg så ikke noen kvinne
- Jeg så ikke noe kvinne der, men hadde hun stått der så ville jeg heller ikke ha sett henne. Det var veldig mørkt da, og det er ikke noe gatelys på strekningen.

Olsen fortsatte sykkelturen til jobb uten å tenke mer over episoden før torsdag ettermiddag da funnet av den døde kvinnen ble kjent.

Politiet ønsker å komme i kontakt med alle som har traffikert den aktuelle strekningen av riksvei 40 forbi Larvik i det aktuelle tidsrommet.

Les pressemeldingen her

Død i seks timer
Ifølge etterforskningsleder Jørn Lier Horst i Larvik-politiet, skal kvinnen ha vært død i minst seks timer da hun ble funnet.

Politiet avsluttet natt til fredag de tekniske undersøkelsene på funnstedet. De har ikke gjort konklusjoner om hendelsesforløp og foranliggende årsaker.

Politiet ønsker fremdeles å komme i kontakt med personen(e) som var i en bil som stoppet ved åstedet torsdag morgen.