Gå til sidens hovedinnhold

- Hun hørte henne rope om hjelp

Dansk politi etterlyser vitner til voldtekten av den 49 år gamle kvinnen på danskebåten natt til lørdag.

Dansk politi er spesielt interessert i å komme i kontakt med en norsk kvinne i 50-årene som skal ha vært den første som var i kontakt med kvinnen som ble voldtatt på danskebåten natt til lørdag.

- Vi er veldig interessert i å snakke med vitner. Blant annet vet vi at denne kvinnen skal ha hørt 49-åringen rope om hjelp, sier etterforskningsleder i dansk politi i København Lau Thygesen til Nettavisen.

Han forteller at dansk politi har funnet frem til seks eller syv personer som bodde i lugarene like ved der kvinnen ble voldtatt.

- Vi håper selvsagt at disse personene kan ha sett eller hørt noe som er relevant for saken, sier Thygesen

Bitemerker
Den voldtatte kvinnen skal natt til lørdag ha festet sammen med ni nordmenn og ha endt opp i lugaren sin sammen med en av dem.

Her skal mannen ha gjort seksuelle tilnærmelser, men da hun sa ifra om at hun ikke var interessert, skal mannen ha voldtatt henne.

- Det er ingen tvil om at kvinnen er voldtatt. Hun har store merker etter slag eller trykk og hun har ett bitemerke, konstaterer Thygesen.

Alle anholdt
Alle de ni mennene som deltok i festen ble lørdag anholdt av politiet ved ankomsten til København, men ble løslatt samme kveld og sendt med båten tilbake til Norge.

Politiet vet fortsatt ikke hvem som har voldtatt kvinnen, men sier de nesten er sikre på at det er en av de ni mennene.

- Problemet er at vi mangler noen som kan utpeke den faktiske voldtektsmannen. Kvinnen har ikke kunnet peke ut noen med stor nok sikkerhet til at vi har kunnet arrestere noen, forklarer Thygesen.

Men han understreker at saken langt fra er gitt opp.

- Vi har funnet flere DNA-spor i lugaren til kvinnen. Disse vil vi sammenlignet med DNAen til de ni mistenke, forteller etterforskningslederen, og sier han tror de vil finne en lik DNA-profil.

- I tillegg har vi funnet en genser og en sko som mannen skal ha lagt igjen i lugaren. Også disse vil bli brukt i etterforskningen, avslutter Thygesen.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album