Gå til sidens hovedinnhold

Hun trenger din hjelp

Marianne Skarpnord kjemper om å få spille en ny superturnering i golf.

Marianne Skarpnord (24) kjemper med 12 andre golfprofiler om den 16. og siste plassen i en helt ny eliteturnering i golf.

15 av de beste spillerne i verden er allerede klar for turneringen The Mojo 6 på Jamaica i midten av april - en turnering som skal skape blest om damegolfen.

Og Marianne Skarpnord kan bli den 16. Det er nemlig fansen som stemmer frem den siste deltakeren blant 12 kandidater.

Det kan DU også gjøre ved å stemme her.

- Jeg har ikke så stor tro på å komme med, det må jeg innrømme, sier Skarpnord til Nettavisen fra Australia, der hun denne helgen spiller Womens Australian Open.

Les også: Skarpnord skjerpet seg

Avstemningen avsluttes førstkommende mandag, mens selve turneringen avholdes 15. og 16. April. Du kan stemme én gang hver dag.

The Mojo 6 ligger ikke i turneringsplanen til Skarpnord, men de endrer hun gladelig om hun skulle komme med.

- Ja, absolutt. Det er en turnering det kommer til å bli mye blest om, og som vil sette kvinnegolfen på kartet, sier Skarpnord.

Tidligere denne uken lå Skarpnord på femteplass av de 12 spillerne som er aktuelle for den siste plassen, og det skal skille bare noen få hundre stemmer mellom de beste, så det er fortsatt mulig å snike seg med i den lukrative turneringen.

En million dollar
Det er én million dollar i premiepotten på Jamaica og spilleformatet er helt nytt. Suzann Pettersen er kvalifisert til turneringen som nummer fire på verdensrankingen.

Første dag spiller hver spiller tre matchspill-kamper over seks hull, og samler opp poeng. Spillerne får ett poeng per hull som er vunnet og ett bonuspoeng for å vinne kampen. Delt hull gir et halvt poeng.

Velger sin motstander
De åtte spillerne som har høyest score etter første dag, går videre til finaledagen, der det spilles kvartfinaler, semifinaler og finaler.

Og en liten tvist foran hver runde: Den høyest rankede spilleren velger selv hvem hun vil møte. Så om Suzann Pettersen er høyt rangert og synes at Paula Creamer ser ut til å slite, er beskjeden fra det norske esset til det amerikanske: - Nå skal jeg slå ut DEG!

Det ligger altså an til intense og muligens personlige oppgjør mellom verdens beste kvinnelige golfspillere.

Her kan du se inverju med Suzann Pettersen, Paula Creamer og Christina Kim fra lanseringen av konseptet:

HTML EMBED
Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken