Gå til sidens hovedinnhold

- Hun var alt for meg

- Hvem skal hjelpe meg når jeg steker vafler nå? sa moren til Cicilie (7) i retten.

NAMSOS (Nettavisen): Julie Watnan (25) klarte ikke møte gjerningsmannen da hun onsdag morgen vitnet i straffesaken mot dobbeltdrapstiltalte Bahadir Mirzaolimov (27).

Mens usbekeren satt på cella på politihuset i Namsos, fortalte den unge kvinnen sin sterkt følelsesladde og rystende historie med lav røst.

- Hun betydde alt for meg. Vi gjorde alt sammen. Hvem skal hjelpe meg når jeg steker vafler nå? sa hun og gråt stille.

- Trodde Bahadir var snill
25-åringen lå på sykehuset og fødte sønnen Sigurd samme natt som Cicilie ble slått i hjel med en hammer i bolighuset i Overhalla.

Siden moren fødte, overnattet sjuåringen hos Anne Grete Vollums (35) datter (10). De to var nære venninner.

Julie Watnan fortalte at den dobbeltdrapstiltalte 27-åringen kjente Cicilie godt.

- De møttes mange ganger. Cicilie sa til meg at Bahadir var snill, og kalte ham for en artig fyr, sa hun.

Ti måneder før Cicilie ble drept, mistet Julie Watnan datteren Johanna under tragiske omstendigheter.

- Angsten er konstant
De mange påkjenningene preger den ungen kvinnen sterkt.

- Jeg er så redd for at også Sigurd skal dø fra meg. Jeg tør ikke slippe ham av syne. Jeg tenker mye på hvordan jeg kan gjenopplive en baby. Angsten er konstant, og jeg tør ikke være alene, fortalte hun.

Når samboeren ikke er hjemme, har kvinnen støtte fra kommunens kriseteam.

- Jeg føler jeg ikke har nok tid til å sørge over Cicilie. Jeg spiller CD-en hennes hver eneste dag, og jeg skriver en bok om henne. Når jeg gjør det, glemmer jeg for en liten stund at hun er død, sa den unge moren.

- Hun var ei trygg jente
Sorgen vil ikke slippe taket, fortalte hun i retten.

- Jeg syns det blir verre og verre for hver dag som går. Alle andre syns det er lang tid siden hun døde. Sånn er det ikke for meg. Jeg var så vant til å ha Cicilie hos meg, vi gjorde alt sammen. Dagene er tunge, det er vanskelig å prøve å fungere som normalt, sa hun.

Julie Watnan beskrev datteren som snill, veldig skoleflink og sosial.

- Hun fant aldri på noe tull, hun var ei trygg jente, sa moren og gråt stille.

«Nyt tiden du har igjen»
25-åringen var også nær venninne av drapsofferet Anne Grete Vollum, og de to pratet ofte sammen om forholdet Vollum hadde til Bahadir Mirzaolimov.

- Etter at Anne Grete kastet ham ut og ville skilles fra Bahadir, fryktet hun ham. Dagen hun kastet ham ut, løp han i garasjen for å hente en øks. Og en måned før Anne Grete ble drept, fortalte hun at hun hadde fått en sms fra Bahadir. I den sto det: «Nyt tiden du har igjen».

Resten av dag tre i retten vil gå med til sakkyndiges forklaring. Blant annet er rapporten fra obduksjonen på St. Olavs Hospital i Trondheim lagt frem av patolog Harald Aarset.

Han fastslo at Anne Grete Vollum ble drept før Cicilie, og at den 35 år gamle kvinnen trolig er kvalt både med en ledning og med håndgrep. I tillegg plasserte gjerningsmannen en pose over kvinnens hode.

De rettspsykiatrisk sakkyndige i saken, psykiater Andreas Hamnes og professor Kirsten Rasmussen, er ventet å legge fram sine vurderinger av Mirzaolimov i løpet av ettermiddagen.

Reklame

Disse gressklipperne er best i test