BAMBLE: En 27 år gammel kvinne er siktet for flere tyverier fra eldre i Bamble.

- Det her har skapt en utrygghet, sier en 83 år gammel kvinne, som ble robbet mens hun sov.

Les saken i ta.no

Det var tirsdag kveld denne uka at Bamble lensmannskontor pågrep en 27 år gammel porsgrunnskvinne, som er siktet for tyveri fra flere eldre personer i Bamble.

Lensmann i Bamble, Åge Halvorsen, sier at den 27 år gamle kvinnen foreløpig er siktet for fem slike forhold.

Etterlyser flere ofre

- I noen tilfeller har hun pratet seg inn ved å spørre om hun kan låne telefonen eller få et glass vann. I andre tilfeller har hun sneket seg inn i boliger mens ofrene sov, sier Halvorsen, som mistenker at det kan være flere ofre som ikke har kontaktet politiet.

- Vi er ikke i tvil om at hun har vært hos flere, for det er mange som ikke sier ifra, sier Halvorsen, som ber andre eldre i området som har blitt robbet på tilsvarende måte om å ta kontakt. Et av ofrene for den 27 år gamle kvinnen er en 83 år gammel kvinne som bor på Stathelle i Bamble. 83-åringen forteller at hun lå og sov da kvinnen snek seg inn boligen hennes om natta, torsdag i forrige uke.

- Jeg må bare begynne med å rose Bamble lensmannskontor, for de har jobbet utrettelig med denne saken, og nå er den jo allerede oppklart også. Jeg trodde at dramatikken i livet hadde gitt seg når en ble så gammel, men der tok jeg visst feil, sier kvinnen, som først oppdaget at noe var galt da hun sto opp og så at ytterdøra og døra til gangen var ulåst.

Så at ting manglet

- De var ulåst, men lukket, så først trodde jeg bare at jeg hadde glemt å låse dørene kvelden før. Men utover dagen så oppdaget jeg at ei adressebok jeg hadde var borte, og det samme var en sjuende sans jeg hadde. Og så oppdaget jeg også at mobiltelefonen min var borte, forteller kvinnen.

Da hun forsto at uvedkommende hadde vært inne i leiligheten hennes, fant en nabo fotspor i hagen hennes og en hagestol som lå velta utenfor soveromsvinduet.

- Hun har tydeligvis stått på en hagestol og klatret inn soveromsvinduet mitt mens jeg sov. Så hun må være ei sprek dame, sier kvinnen, som erkjenner at hendelsen har gitt henne en støkk.

- Ekkel følelse
- Det er merkelig hva dette gjør med en, og skapte en utrygghet som var ganske ekkel. Bare det å vite at noen har tatt en mobiltelefon fra nattbordet mitt ved senga mens jeg sov, sier kvinnen.

Hun forteller at flere av naboene hennes også er eldre, og at saken har skapt utrygghet også hos naboene.– Kvinnen som er siktet var også inne hos en annen dame i området her. Der hadde vedkommende bare gått inn og sagt hei, sier kvinnen, som legger til at kvinnen der hadde stjålet fra ei veske som hang i gangen ved å skjære hull i veska.

- En veldig lettelse
– Nå vet jeg jo at saken er oppklart, og det er en veldig lettelse at hun som gjorde dette er pågrepet. Så all ære til Bamble lensmannskontor, som la så mye arbeid i at en gammel dame ble frastjålet et par tusen kroner og litt til.

Jeg hadde jo aldri vært i kontakt med lensmannskontoret før i mitt liv, sier kvinnen, som fortsatt sliter litt med søvnen etter den skremmende hendelsen.– Men jeg håper at jeg får sove bedre framover, sier hun.

Les også: – Skaper en utrygghet hos de eldre ofrene

Les flere saker fra Telemarksavisa her