Gå til sidens hovedinnhold

Hund skjøt jeger

Texas-jegeren på gåsejakt ble skutt av sin egen hund.

Jaktulykken kostet Perry Price (46) i Houston livet. Hendelsesforløpet har skapt overskrifter i amerikanske medier. Texas-jegeren og mattelæreren ble nemlig skutt - av sin egen hund, ifølge nyhetsbyrået AP.

Ifølge sheriff Joe LaRive var Price på gåsejakt lørdag da han la hagla bak i pickupen. Der satt hunden, som kom til å tråkke på avtrekkeren. Børsa gikk av, og hagleladningen traff Price i beinet. Han var i live da han ble brakt til sykehus, men døde av blodtapet.

Poteavtrykk fra hunden, en labrador med navnet Arthur, ble funnet på hagla. Prices jaktkamerat forsøkte å stoppe blødningene og kjørte av sted med den skadde kameraten, men forgjeves.

Sheriff Joe LaRiver sier han aldri har vært borti en tilsvarende sak. Han sier Price sto bak ved lasteplanet, mens jaktkameraten satt inne i bilen og ikke så selve ulykken.

Men uansett hvor utrolig historien høres ut; det er ikke første gang det rapporteres om hunder som skyter sin eier. I oktober i fjor skrev Nettavisen om 37 år gamle James Harris fra Iowa som ble skadet i leggen da han ble truffet av en hagleladning. Også her var det eierens hund som tråkket på og utløste våpenet. I februar i fjor ble en mann skutt og skadet i Bosnia i en tilsvarende episode.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen