GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Dyrene merker også finanskrisen. New York Zoo har nå besluttet å kvitte seg med en rekke dyrearter, fordi ikke tjener nok penger på dem.

- Vi må stenge fire utstillinger, fire områder i dyreparken, og vi blir nøst til å redusere artene for å klare planlagte kutt, sier Bob Cook, visepresident i Wildlife Conservation Society, som driver Bronx Zoo, ifølge Daily Mail.

En rekke arter
Flere arter rammes av stengningen. Hjort, flaggermus, rever, lemur, caimaner og antiloper må vekk. I tillegg stenges utstillingen med nattaktive dyr og utstillingen for sjeldne dyrearter, hvor man i dag blant annet finner guanaco, en Søramerikansk slektning av Llama.

Valg av dyrearter som må vekk er tatt basert på popularitet og kostnader ved å drive utstillingene. Dyreartene som må flytte på seg blir tatt imot av diverse andre dyrehager.

Les mer fra Dittdyr. no:

Pinnsvin skal redde dyrepark

Feilplasserte tigre?

Dette er verdens største kattedyr

Budsjettkutt
Det er finanskrisen som gjør at dyrehagen må kutte ned ca. 100 millioner kroner i utgifter. Ansatte i dyreparken er fortvilet over inntektstapene, men føler de nå ikke har noe valg.

David Patterson, guvernøren i New York, har nemlig foreslått å kutte budsjettet til dyreparker og akvarium med 60 millioner kroner i 2010. I tillegg sliter dyreparken med å få private investorer.

- Jeg ble knust da jeg hørte at dyrene blir direkte berørt og at vi må shippe dyrene vår til andre dyreparker. Vi mister våre dyreparker og ville dyr, sier bystyremedlem i New York Domenic Recchia, Ifølge Daily Mail

Har du en god dyrehistorie? Send tips til Dittdyr.no.

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten. Bestill her, kr 279 for seks utgaver:

HTML EMBED