Gå til sidens hovedinnhold

Hundrevis av palestinere såret i sammenstøt

13 år gammel palestinsk gutt ble mandag drept i sammenstøt mellom israelske soldater og palestinere i en flyktningleir på Vestbredden.

Ramallah (NTB-AP-DPA): Nærmere 500 palestinere er såret i sammenstøt med israelske styrker på den okkuperte Vestbredden de siste to dagene. Tre palestinere og fire israelere er blitt drept siden torsdag.

En 13 år gammel palestinsk gutt ble mandag drept i sammenstøt mellom israelske soldater og palestinere i en flyktningleir nær Betlehem på Vestbredden, opplyser palestinsk politi og helsepersonell.

En palestinsk 18-åring døde i morgentimene mandag av skadene han fikk da han ble skutt i brystet av israelske soldater utenfor Tulkarem nord på Vestbredden søndag.

En palestinsk 19-åring ble skutt og drept av israelsk politi i Jerusalem søndag, angivelig etter å ha angrepet en israelsk 16-åring med kniv.

Filmet drap

Drapet i nærheten av Damaskus-porten inn til Jerusalems gamleby ble filmet av flere. Opptaket som er lagt ut av aktivistnettstedet The Electronic Intifadaog vist på israelsk TV, viser hvordan Fadi Samir Alloun ble jaget av en mobb som ropte «han er en terrorist, skyt ham, skyt ham».

En politibil kommer til stedet og en av politimennene hopper ut og avfyrer sju skudd mot den unge palestineren. Det fikk forfølgerne til å juble, og noen av dem roper «Død over araberne».

Ambulansepersonell

456 palestinere er såret i sammenstøt med israelske styrker siden lørdag, opplyser Palestinsk Røde Halvmåne.

Ifølge hjelpeorganisasjonen er mange av de sårede truffet av skarp ammunisjon, mens andre, blant dem ambulansepersonell, er truffet av gummikledde stålkuler.

Israels etterretningsminister Israel Katz truet søndag med å slå hardt ned på alt tilløp til uro etter at fire israelere ble drept av militante palestinere i helgen.

Natt til mandag ble det skutt to raketter fra Gazastripen, men bare den ene nådde Israel og falt ned i et ubebodd område. Israel svarte med et flyangrep mot det som ble hevdet å være terroristmål i den palestinske enklaven.

– Israel eskalerer

Statsminister Benjamin Netanyahu sammenkaller mandag kveld sitt såkalte sikkerhetskabinett for å diskutere hvordan Israel skal møte den gryende uroen i de okkuperte områdene.

Palestinernes president Mahmoud Abbas, som i FN i forrige uke truet med å slå en strek over alle inngåtte avtaler med israelske myndigheter, anklager Israel for bevisst å forsterke konflikten.

– Den israelske siden og deres regjering ønsker en voldsspiral og forsøker å få til dette gjennom eskalering ved al-Aqsa-moskeen og angrep fra bosettere. Dette gjør de for å fjerne søkelyset på sitt eget politiske uføre og internasjonale isolasjon, sier Abbas.

Israel nekter nå palestinere adgang til gamlebyen i Øst-Jerusalem, der islams tredje helligste sted, al-Aqsa-moskeen, ligger. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien