I fjor hadde Thor Hushovd allerede to seirer i beltet før Milan-San Remo.

I år har det ikke gått like bra.

Kanskje er det derfor ingen snakker om nordmannen før helgas klassiker.

Gazzetta dello Sport gir ifølge cyclingnews.com Tom Boonen ni av ti mulige poeng når de trekker fram sine forhåndsfavoritter, men Edvald Boasson Hagen regnes ifølge den italienske sportsavisa som Boonens største utfordrer. Han får 8,5 poeng, mens Alessandro Petacchi, Daniele Bennati og Filippo Pozzato alle får åtte. Oscar Freire får 7,5 poeng, Philippe Gilbert og Fabian Cancellara sju, Stefano Garzelli seks og Mark Cavendish fem poeng.

Bookmakeren SNAI nevner også Boonen som den store favoritten, til ni i odds, men Boasson Hagen, Cancellara, Freire, Petacchi, Bennati, Pozzato og Cavendish følger alle bak ham til 12 i odds.

Men ingen nevner altså Hushovd, som faktisk ble nummer tre i Milan-San Remo i fjor.

- Usikker
- Formen føles bedre nå enn de siste par ukene, men jeg er ikke sikker på hvor god den egentlig er, sier Hushovd.

- Jeg hadde et mageproblem i januar, og var syk i fem dager. Så fikk jeg influensa etterpå, og var ute i ni dager. Der mistet jeg to viktige uker med trening. Det var imidlertid ikke det som gjorde at jeg bommet på sisteetappen av Tirreno-Adriatico (den Boasson Hagen vant). Da handlet det om taktikk. Jeg startet spurten for tidlig, fortsetter han om etappen han endte på 18. plass.

Selv mener han Oscar Freire er favoritten før lørdagens ritt mellom Milano og San Remo.

- Vi er svakere i år
- I Milan-San Remo kan det gå veldig bra, men også veldig dårlig. Vi får bare akseptere at vi (Cervelo) har et svakere lag til start i rittet i år (Heinrich Haussler er ute med en kneskade). Værforholdene kommer også til å spille en stor rolle. Det blir bingo, og jeg har hørt at det kommet til å regne, sier Hushovd - vel vitende om at det ofte passer ham.

- Men forhåpentligvis vil laget vårt være ok til de belgiske klassikerne. Paris-Roubaix er uansett mitt største mål i vårsesongen.