Tirsdag ble det klart at det internasjonale sykkelforbundet (UCI) ikke vil ha noe som helst å gjøre med det klassiske rittet Paris-Nice i mars. Arrangør ASO (Amaury Sports Organization) vil nemlig at rittet skal gå under den franske sesongkalenderen, og dermed eksklusivt under fransk lov.

- Irrasjonelt
UCI-president Pat McQuaid forstår ikke arrangørene.

- ASO oppfører seg irrasjonelt. Dette har med makt å gjøre og er ikke forenelig med sporten, sier McQuaid ifølge Cyclingnews.

McQuaid truer med å trekke UCI helt ut av rittet, dermed blir det ikke kåret en vinner i UCI-regi, og forbundet vil heller ikke foreta dopingtester. UCI vil imidertid ikke nekte lag å delta, men han tror profflagene vil ta den rette beslutningen.

For Credit Agricoles Thor Hushovd er Paris-Nice en viktig del av oppgjøringen til Milano - Sanremo, og det er uaktuelt for Grimstad-guttens lag å stå over rittet.

- Nei, det er ikke interessant for oss i det hele tatt. Vi bryr oss ikke hva de krangler om, de får bli enige seg imellom - dette handler bare om makt, sier Hushovd til Nettavisen.

Slitsomt
Spurteren innrømmer imidlertid at stadig bråk i sykkelsporten tærer på kreftene:

- Ja, det er klart. Først hadde vi alle dopingsakene, og nå kommer dette. Vi får bare håpe de finner en løsning.

Og han fortsetter:

- Dette er veldig synd. Man driver et politisk spill som går utover oss utøvere.

Hushovd forteller at rytterne er delt mellom støtte til UCI og ASO, men man vil heller fokusere på sporten fremfor politikken.

Forventninger
Til helgen sykler Credit Agricole-rytteren i Belgia, og det er først og fremst lørdagens Het Volk det knytter seg spenning til.

- Jeg satser mest på lørdagen. Jeg håper å være med helt der fremme, og jeg er i god form så jeg kan gå helt til topps, sier Hushovd.

I oppkjøringen til Het Volk trener Hushovd sammen med lagkompis og landsmann Gabriel Rasch, og sørlendingen er glad for samarbeidet.

- Det fungerer veldig bra. Han er i god form, og det er veldig viktig for meg å få en bra matching opp mot ritt, avslutter Hushovd.

Så får vi se hva det holder til på lørdag.

Her får du full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.