Gå til sidens hovedinnhold

Hushovd tjente 3,3 millioner

Thor Hushovd har firedoblet driftsinntektene. Nå skal han samarbeide med Dag Otto Lauritzen.

Mens driftsinntektene i Solodd Event AS har økt fra 1,2 til 4,8 millioner på tre år, vokste overskuddet med en million fra 2004 til i fjor.

Dermed kunne VM-favoritt Hushovd notere 3,3 millioner i overskudd i 2005.

- Jeg gidder ikke å si noe om det nå før VM, men du kan spørre etterpå. Jeg har så mye oppe i kofferten nå, sier styreleder Thor Hushovd høflig til Nettavisen.

Søndag sykler han fellesstart i VM i østerrikske Sallzburg.

Aksjer i kosttilskudd
Styremedlem Helge Syvertsen forteller at man er godt fornøyd med overskuddet i Hushovds heleide selskap.

- Det er jo en stille og rolig geskjeft som det ikke er mye å fortelle om. Solodd Event AS er et rent investeringsselskap.

I 2004 tok Grimstad-rytteren ut 2,2 millioner i utbytte, men i år går hele overskuddet til oppbygging av egenkapitalen. Den er nå på 3,8 millioner.

Hushovd har investert 182.500 kroner i Health by Nature AS, som lager næringsmidler. På bedriftens nettside heter det at hovedproduktet er et vannforbedringsproduktet, og at Arendal-selskapet også lager «en rekke spennende kosttilskuddprodukter, som er fremstilt kun av naturlige råvarer».

Eiendom med far og bror
Tour de France-helten har også aksjer for 150.000 kroner i RTP Eiendom AS, en eiendomsbedrift han eier sammen med faren Per Sverre og broren Ronny. Mens Thor og Per Sverre Hushovd eier 30 prosent av aksjene hver, er storebror Ronny hovedaksjonær. RTP Eiendom omsatte for 387.000 kroner og fikk et overskudd på 232.000 i sitt første driftsår i 2005. Selskapet sitter på eiendeler for 3,8 millioner.

Thor Hushovd investerer dessuten pengene sine i fond, og hadde ved årsskiftet 3,7 millioner fordelt på hedgefondet Scandinavian Fund Ltd, Credit Suisse First og API Eiendomsfond KS og API Eiendomsfond Invest AS.

- Jeg bygger opp dette for å ha noe å falle tilbake på etter at sykkelkarrieren er over, uten at jeg har noen konkrete planer. Antakeligvis kommer jeg til å sykle i seks til åtte år til, sa 28-åringen til Nettavisen i fjor høst.

Investerer med Dag Otto
Hushovd står også registrert som styremedlem i Pedal Invest AS (hvor Dag Otto Lauritzen er daglig leder og styreleder) og T2 Eiendom AS. Begge selskapene har som formål å drive med eiendom og investeringer.

- T2 Eiendom AS er i startgropen, så jeg vil ikke si så mye om det. Det er ikke de store beløpene involvert her, men Thor tenker fremover, og har både veldig gode evner og et veldig godt hode, sier varamedlem i styret, Helge Syvertsen.

- Vi er jo kompiser og sambygdinger, og vil gjøre noe sammen. Men så langt har vi bare stiftet selskapet, selv om det er noen prosjekter på planleggingsstadiet. Men i løpet av dette året eller neste år har vi tenkt å gjøre noe, forteller Dag Otto Lauritzen.

Og bekrefter at selskapet skal drive med eiendom.

- Hvem kom på navnet Pedal Invest AS?

- Navnet sa seg selv - vi har jo begge tjent litt på pedalene.

Ps! Kurt Asle Arvesens heleide Eresfjord Sport AS omsatte for 950.000 kroner i fjor og fikk et overskudd på 255.000. Arvesen tok ut 100.000 i utbytte fra det han beskriver som «en mindre bedrift innen sportsbransjen (proffsykling)». Daglig leder Arvesen mottok 180.000 kroner i lønn for et år uten «skader eller ulykker».

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten