Gå til sidens hovedinnhold

Hushovds nye konkurrenter

Thor Hushovd kan få kamp om poengtrøya fra uventet hold.

Årets Tour de France er mer åpent enn på mange år - og det gjelder ikke kun kampen om den gule ledertrøyen.

Også for feltets beste sprintere er kravene i ferd med å endre seg. Thor Hushovd er ikke bare glad for arrangørens kreativitet.

- Så klart ønsker jeg meg en skikkelig prolog, som vi har hatt under tidligere år. Men i år har arrangøren valgt å fjerne den. Da må vi rette oss etter det, sier Hushovd til Nettavisen.

Les flere Tour-saker og følg etappene direkte i Nettavisens Tour de France-magasin!

Mister våpen
For ordens skyld: Prologen har siden 1967 vært synonymt med åpningsetappen i Tour de France.

Det er en kort, individuell tempoetappe som Hushovd vant i 2006. Derfor har den også vært et viktig våpen for ham i kampen om den grønne poengtrøya.

En trøye han vant i 2005 - uten å vinne en eneste etappe.

Færre flate etapper
Overraskelsene i årets trasé stopper imidlertid ikke der. Istedenfor prolog, har man funnet en 197,5 kilometer lang trasé mellom Brest og Plumelec som avsluttes med en ganske tøff stigning.

Ikke ideell for Robbie McEwen altså, men kanskje for herren fra Grimstad. Rundhåndet snakker arrangøren om 10 flate etapper, i realiteten er det kanskje ikke mer en fem som er paddeflate.

Thors stil gjør imidlertid at han trolig har sjansen til å vinne det dobbelte antall etapper, derfor fryktes han av konkurrentene før lørdagens start.

- På grunn av årets trasé, vil vi se ryttere høyt opp i poengkonkurransen som vanligvis ikke er med å kjempe om den grønne trøya?

- Ja, jeg tror det. Tøffere løype gjør at nye ryttere vil melde seg på, svarer han.

Gamle fjes - nye trøyer
- Hvem da?

- Du har en Alejandro Valverde (Caisse d’Epargne). Han kan plutselig vinne den første dagen og samtidig plukke poeng både på tempo og i fjellet. Og det er også andre, som for eksempel Paolo Bettini (Quick Step).

- Vil samtidig flere vanlige sprintere falle av, av samme grunn?

- Ja, det tror jeg nok vil skje. I tillegg så kommer det opp gode ryttere bakfra som for eksempel Mark Cavendish (Team Columbia), Gerald Ciolek (Team Columbia) og Gert Steegmans (Quick Step).

Togene er borte
Dermed sender Hushovd oss over på det tredje poenget med årets poengkonkurranse: De som ikke er med.

Steegmans vant nemlig en etappe allerede i fjor, og da som hjelperytter for Tom Boonen. Nå er sprintere som Boonen og Alessandro Petacchi ute av konkurransen før start.

Mens Robbie McEwen må gjøre tingene selv, ettersom Silence-Lotto kjører for Cadel Evans og hans misjon om å vinne den gule trøya.

Med de store sprintlagene borte, blir også rittet enda mer åpent og forutsigbart. Det åpner igjen for nervøse ryttere, mange utbruddsforsøk og elleville avslutninger. Og kanskje for Thor Hushovd!

Følg Tour de France i vårt magasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken