Gå til sidens hovedinnhold

Husker fortsatt Moa-marerittet

Islands keeper vet godt hvem som utgjør den største trusselen på det norske laget.

ULLEVAAL (Nettavisen): I juli 2010 spilte Lillestrøm mot Vålerenga på Åråsen.

Det var sist Mohammed «Moa» Abdellaoue spilte mot Stefan Logi Magnusson, som etter all sannsynlighet vokter Island-buret mot Norge på fredag.

Fasit: 2 Moa-scoringer.

Ikke lei oppmerksomheten
- Det husker jeg godt. Det er alltid deilig å slå Lillestrøm som Vålerenga-spiller, og jeg er godt fornøyd med scoringene, det var moro, sier Moa da Nettavisen viser ham klipp av scoringene.

Norges nye superstjerne har akkurat fullført et halvtimeslangt pressetreff. Alle ville ha en bit av Moa, som påstår at han ikke blir lei all oppmerksomheten.

- Spiller ingen rolle
At han i morgen står overfor keeperen han scoret to mål på sist, har han ikke brukt noe energi på.

- Jeg har ikke tenkt så mye på det, og jeg må gjøre jobben min uansett hvem som står. For meg spiller det ingen rolle, sier Moa, som synes det er betryggende at han har en god statistikk mot Island-keeperen.

- Ja, men jeg har scoret på mange keepere før, så det går greit det, smiler Moa.

- Jeg kjenner han ikke så veldig godt, og har bare spilt mot ham som Vålerenga-spiller. Men han er en god keeper, sier Hannover-proffen, før han må løpe av gårde til spillerbussen.

Trekker frem Moa
LSK-keeper Stefan Logi Magnusson kjenner norsk fotball godt. Fredag står han i mål for et skadeskutt Island-lag, og tar seg god tid til en prat med Nettavisen dagen før dagen.

- Det er spennende dager for meg, for kona venter barn 13. september, og det er en viktig kamp for Island i morgen, sier Magnusson.

Nettavisen treffer Island-keeperen på spillerhotellet i Nydalen, og Magnusson tilbyr kaffe mens resten av Island-laget sitter i baren og spiller kort.

Før vi rekker å spørre han om Moa, trekker han selv frem Norges nye superspiss.

- Norge har mange gode spillere, men jeg er veldig imponert av Moa. Han har tatt nivået i Bundesligaen, og har vært veldig god der, skryter Magnusson.

Og utdyper skrytet:

- Veldig effektiv
- Han er god til å posisjonere seg, og er veldig effektiv. Han trenger ikke mange sjanser for å score. Han har en spesiell måte å skyte på, og noen ganger skyter han plassert når det egentlig ser ut som han skal måke til ballen, fortsetter han.

Islendingenes burvokter husker godt at han slapp inn to mål mot Moa sist de spilte mot hverandre.

- Ja, det var en forferdelig kamp, og Moa viste at han er en dyktig spiss. Det siste målet han scoret mot meg, er bra gjort.

Islendingen tror på en tett og jevn kamp mot Norge på fredag, til tross for at Island mangler faste spillere som Heidar Helguson (QPR), Hermann Hreidarsson (Portsmouth), Gylfi Sigurdsson (Hoffenheim) og Aron Gunnarsson (Cardiff).

- Ja, men når noen går ut, er det andre som kan komme inn og gjøre en jobb. Vi har mange spennende unggutter på gang, og jeg tror vi kan gi Norge god kamp om poengene, spår han.

Tror på Norge og Portugal
- Hvem tror du kaprer de to øverste plassene i gruppa?

- Portugal og Norge. Norge er et bedre lag enn Danmark, selv om danskene kanskje har bedre enkeltspillere. Vi kan jo også være med på å hjelpe Norge, om vi tar poeng fra Portugal på bortebane. Jeg håper Norge gjør det bra, avslutter Magnusson.

Her kan du se Moas mål mot Stefan Logi Magnusson i 2010 (Ekstern lenke).

PS: Slik stiller trolig Norge mot Island:

4-5-1:

Jarstein, Ruud, Hangeland, Wæhler, Høgli, Grindheim, Hauger, Tettey, Parr, Moa, Huseklepp.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken