Gå til sidens hovedinnhold

- Husker ikke forrige påskeferie

For første gang på mange år slapper Petter Solberg av på det norske påskefjellet, men ferien kan bli kort.

Nordmannen leder rally-VM sammenlagt, og lader nå opp til Rally New Zealand 8.-10. april. Oppladninen foregår på det norske påskefjellet sammen med familien.

- Her står vi på ski og koser oss. Jeg kan ikke huske sist jeg var på påskeferie. Jeg er ikke jo vant til ferier jeg. Men jeg er klar til å reise til England på kort varsel, sier Solberg til TV 2 Nettavisen.

Tenker bil
For til tross for avslappingen er det likevel én ting som surrer rundt i hodet hans - hvordan få bilen best mulig i stand før Rally New Zealand.

Bilen jobbes det på i England, og nordmannen venter på telefon for at han skal over dit for å teste den.

- Jeg tenker på bilen min, og hvordan jeg kan få maksimalt ut av den. Nå jobbes det på de siste detaljene før Rally New Zealand - det siste som skal gi den siste killer-attacken i kjøringen min, sier Solberg.

Før han fortsetter optimistisk:

- Ting er på gang!

Ønsker flere innendørs-etapper
Tirsdag ble det klart at Solberg og de andre rallyessene skal kjøre en kortere etappe innendørs på Millennium-arenaen i Cardiff under Rally Storbritannia til høsten. Nordmannen gleder seg til opplevelsen, og kjører gjerne mer innendørs.

- Det er jo mange fartsprøver i et VM-rally, men jeg tror det kunne fungert med å legge en kort siste prøve fredag og lørdag innendørs. Det ville gitt ekstra god stemning som avslutning på dagene. Det ville vært moro, sier han.

På Millennium-arenaen vil det bli plass til 50.000 på tribunene. Det vil uansett ikke være rekord. Solberg har deltatt på et showrallyi Frankrike. Der var det 60-70.000 tilskuere til stede på en fotballarena. Og ser man på et helt VM-rally - med alle etapper - så er det Rally Argentina som er størst. Det samler om lag 1,1 millioner tilskuere fra fredag til søndag.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken