Gå til sidens hovedinnhold

Huttetu!

- Mildværet varer ikke lenge, ifølge meteorologene.

«Her kommer den kalde fine tida», synger Jokke & Valentinerne. Og fint vintervær blir det over store deler av landet i løpet av uken som kommer.

- Det vil fortsatt være kaldt i Sør- og Midt-Norge. I Nord-Norge er det fortsatt plussgrader enkelte steder, men også her blir temperaturen lavere utover uken, påpeker meteorolog Ina Ynnesdal Sulen til Nettavisen.

Nettavisen.no/vaer: Sjekk været der du bor

Folk Nettavisen snakker med i Oslo synes et par minusgrader er svært behagelig etter den lange kuldeperioden.

- Vanligvis hutrer vi i minusgrader, men nå koser vi oss veldig, sier Per Øyvind Johansen som går tur med hunden Ruben langs Akerselva.

- Nå går det faktisk an å puste ute. Jeg håper det holder seg slik og at det ikke blir så mye mer snø, sier David Berven.

Men de to blir altså skuffet, for kulda kommer tilbake.

Ifølge Storm Weather Center vil også Vestlandet få litt lavere temperaturer utover uken.

- I sør og øst er temperaturene ganske stabile, med minus fem i lavlandet og minus ti på fjellet. Her holder temperaturene seg ganske stabile utover i uken, forklarer meteorologen.

Advarer mot isen
Et stabilt, men ofte skyet vintervær kommer av et høytrykk over Russland og et lavtrykk ute i Atlanteren. Her ligger Norge litt midt i mellom, og det gjør det vanskelig å gi de beste prognosene på både værforhold lokalt og et ventet snøfall.

- Sør- og Østlandet vil få mest skyet vær i dagene framover. Det kan være overskyet i lengre perioder og da kan det også komme noe snø.

For mange blir det ikke ordentlig vinter før isen på vannet er sikker og klar til bruk. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) måler istykkelse på vann i hele landet, og melder om store variasjoner.

Les mer om trygg is på Storm sine sider.

Korketrekkeren
Oslos største akebakke, Korketrekkeren, tiltrekker seg mange akelystne.

- Det er mye sne i Korketrekkeren og føret er løst. Det blir lett mye dumper og vi ber alle som aker vise hensyn til hverandre, oppfordrer Akeforeningen alle akelystne.

Korketrekkeren er oppkalt etter noen av banens svinger som kan minne om en korketrekker.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken