Gå til sidens hovedinnhold

Hva er boligen din verdt?

Sjekk hvor mye boligen din har steget i verdi den siste tiden. Prøv Nettavisens boligverdikalkulator.

GRATIS OPPSETT: Få Nettavisen på mobil.

Tirsdag 2. januar la Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsmeglerforetakenes forening frem sin boligprisstatistikk for 2006. Kristiansand, Stavanger og Sandnes er de stedene hvor boligprisene har økt mest det siste året.

Nå kan du finne ut hvor mye boligprisene har steget i ditt distrikt, fra et valgfritt år. Sjekk om boligen din har steget like mye som gjennomsnittet.

Dobbel pris
Dersom du kjøpte en leilighet i Bergen for syv år siden, i 2000, for 1 million kroner er prisen på denne doblet i dag og skal være verdt 2.270.000 kroner i 2007. Leilighetene i Bergen har steget med 12,4 prosent årlig på syv disse årene.

Hvis vi drar nordover til Tromsø får man igjen drøyt en halv million kroner dersom man kjøpte en enebolig i ishavsbyen i 2004. Her har prisene på eneboliger i gjennomsnitt steget med 10, 3 prosent på tre år.

2007-utsiktene
Og det stopper ikke her, de aller fleste boligekspertene spår som kjent enda høyere boligpriser i 2007.

- Første kvartal setter ofte kursen for hvordan året vil utarte seg. Jeg tror faktisk boligprisene kommer til å stige fem-seks prosent allerede det første kvartalet. Jeg har troen på en bra stigning helt frem til 2010, sa daglig leder i Privatmegleren Residence, Miguel Vivot Sørholt, til Nettavisen like før jul.

Sjefsøkonom i DnB NOR, Øystein Dørum, tror 2007 vil føre med seg en solid oppgang i boligprisene.

- Vi tror på en oppgang på ti prosent som gjennomsnitt for 2007, og en oppgang på seks prosent fra desember 2006 til desember 2007, sa Dørum til Nettavisen i desember.

Les flere eiendomssaker her.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021