Storbritannia, Frankrike og Tyskland er blant landene som er verst rammet.

- Forplanter seg
- London og Frankfurt er de to verste. Der er det store forsinkelser. Heathrow, som vanligvis har 45 ankomster i timen, har nå 12. Dette forplanter seg, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen til Nettavisen.

På Gardermoen er det tørt og kaldt og ifølge Kobro ideelle forhold for flyplassdrift, men problemene nedover i Europa merkes med forsinkelser og kanselleringer.

Mer enn 1000 flyginger ble kansellert på Frankfurt i Tyskland, München og Berlin. På Heathrow i London måtte hundrevis av reisende overnatte, melder BBC News. På Charles de Gaulle-flyplassen og Paris-Orly er trafikken i ferd med å normaliseres, melder Aéroports de Paris.

Er du på reisefot og er rammet av flykaoset?

Tips oss på SMS/MMS merket «TIPS» til 2242 eller send epost til tips@nettavisen.no

Les også: Hundrevis av nordmenn venter på å komme hjem til jul

Melder fortsatt kaldt vær
Og meteorologene varsler fortsatt kaldt vær og snø over Europa tirsdag.

- Den gode nyheten er at Heathrow er åpen, den dårlige nyheten er at vi bare får operere en tredjedel av flightene våre for andre dag på rad.

Slik lyder meldingen fra SAS på Facebook tirsdag morgen.

En rekke reisende uttrykker sin frustrasjon på siden, og mange spør fortvilet om råd om hvordan de skal komme seg videre.

Mange fortvilte reisende
- Hva er sjansen for at jeg kommer hjem til jul? Hva slags kompensasjon vil jeg få i det tilfellet jeg ikke får feire jul med familien min? Ikke at det egentlig går an å kompensere for det!!! lyder hjertesukket fra Celine Jørgensen som venter på å komme seg fra London og hjem til Kristiansand.

Mange reisende forteller om vanskeligheter med å nå fram på telefonen til flyselskapet.

Tre timer i telefonkø
- Min søster skulle ha fløyet hjem til Heathrow søndag, men kom selvsagt ikke av gårde. Etter tre timer i telefonkø ble hun ombooket til en flyging i går som etter to timer ved gaten ble innstilt. Hun måtte stå 3,5 timer i kø ved SAS-desken på Arlanda, men den ble stengt klokka 22 uten at hun fikk noen hjelp. Nå kommer jeg ikke en gang fram til SAS per telefon for å booke om. Noen forslag til hva vi kan gjøre? spør svenske Gillian Johansson i en henvendelse til SAS.

Beklager kaoset
På Heathrows hjemmeside frarådes reisende å dra til flyplassen med mindre flyselskapet har bekreftet at det blir flyging.

- Hvis flyet ditt ikke er på lista, vil det trolig ikke gå i dag, er beskjeden fra Heathrow.

Der beklager de kaoset for de reisende og forsikrer at de jobber døgnet rundt for å holde rullebanene åpne og få folk fram dit de skal.

Gå til Heathrows hjemmeside her

Skal du fly med SAS, kan du sjekke om ditt fly er i rute, forsinket eller kansellert her

Oslo lufthavn Gardermoen

Se oppdatert oversikt over avganger fra Oslo Lufthavn Gardermoen her

Se oppdatert oversikt over ankomster på Oslo Lufthavn Gardermoen her

Stavanger lufthavn Sola

Se oppdatert oversikt over avganger Stavanger lufthavn Sola

Se oppdatert oversiikt over ankomster Stavanger lufthavn Sola

Se andre flyplasser her

HTML EMBED

Vis Disse flyplassene er rammet i et større kart