Gå til sidens hovedinnhold

- Hva gjør du nå, Odd Johnsen?

Ikke alle fotballspilllere får blomster fra Klanen når de legger opp. Ikke alle nekter ungene å se cupfinalen man selv ble helt i heller. TV 2 Nettavisen har tatt en prat med Odd Johnsen.

42-åringen herjet i norsk toppfotball på 80- og begynnelsen av 90-tallet, og fikk blant annet med seg fire cupfinaler, 18 mål i én og samme sesong og seriesølv.

- Hva gjør du nå?

- Jeg har jobbet i seks for vikarbyrået Adecco, sier Johnsen til TV 2 Nettavisen.

Han bor sammen med kona og to barn på henholdsvis ni og 12 år, men har nå gitt seg med all form for fotball.

- Jeg har spilt veteranfotball de fire siste årene, men ble i for dårlig form og redd for alle smellene. Selv i veteranfotball drev de med frimerke. De synes det var moro å ta beina på oss, sier han.

Fikk blomster fra Klanen
Minnene fra den aktive karrieren er imidlertid mange. Og gode. Johnsen fikk med seg fire cupfinaler - to for Strømsgodset og to med Brann. Det ble én seier. I tillegg fikk han et seriesølv med Mjøndalen, og scoret årets mål i 1994.

For ikke å glemme avskjedshilsenen fra Klanen i 1994.

- Høydepunktet er cupfinaleseieren mot Strømsgodset (scoret to mål i 3-2-seieren), men jeg har faktisk aldri sett hele kampen på video etterpå. Jeg har bare sett noen glimt og selvfølgelig målene mine, sier han.

- Ungene mine vil veldig gjerne se den, men jeg har tatt en beslutning om at selv om vi vant og jeg scoret to mål, så var ikke alt helt bra. De har derfor heller ikke sett hele, fortsetter Johnsen.

Scoret fra midtbanen
I 1994 scoret han forøvrig årets mål i den norske toppserien.

- Jeg husker det godt. Jeg mottok ballen på midtbanen, og skjøt med en gang. På halv volley. Rett i krysset. Det er vel grunnen til at Erik Holtan nesten fortsatt er skadet. Han prøvde å redde den. Han løp i hvert fall durabelig, sier Johnsen glisende.

I tillegg ble avskjeden etter 1994-sesongen spesiell. Da fikk han blomster av Klanen.

- Det er nok ikke mange fra et motstanderlag som har fått blomster fra Klanen. De hadde mobbet meg i alle år, så det var et stort minne. Jeg har inntrykk av at mange mente jeg var et frisk pust - en som så litt annerledes ut, og som var det, sier han.

- Den største skuffelsen?

- At jeg ikke holdt på lenger. Jeg hadde akkurat stiftet familie, og det var ikke mye penger i fotballen den gangen. De siste årene jobbet jeg som stuer på Fornebu ved siden av. Hadde jeg holdt på to år lenger kunne jeg tjent litt penger på slutten av karrieren.

Kunne reist utenlands
Johnsen ble nummer to på toppscorerlista i 1985 da han dunket inn 18 mål for Mjøndalen. Bare Jørn Andersen var bedre. Andersen forsvant til utlandet. Det kunne også skjedd med Johnsen.

- Jeg fikk tilbud fra Eintracht Frankfurt og Young Boys, men tidspunktet passet dårlig. Faren min var syk og lå for døden. Jeg hadde muligheten, men går ikke rundt og tenker på det, sier han.

- Hva tror du om Strømsgodset videre?

- Jeg tror de ender midt på tabellen i år. 7. plass. Det er ikke noe man bør innfinne seg meg, men noe man må godta. Per dags dato er det for dårlig, men det kan skje ting om noen år selv om det ikke er så mange lyspunkt akkurat nå, sier han.

- Og en siste ting - har du fortsatt krøllene?

- Jada. Jeg har prøvd å klippe dem litt ned, men de kommer tilbake, humrer han.

Reklame

Her får du tak i bålpanner og ekstrautstyr

Kommentarer til denne saken