(iOslo.no) Dette bildet er hentet fra en video tatt mandag i Vækerøveien. Den oransje el-bilen svinger like gjerne forbi køen på gangveien og drar på. Politiet reagerer.

Alvorlig
- Dette er en gangvei, og der har el-bilen ikke noe å gjøre, sier politioverbetjent Jan Kristiansen ved Trafikkorpset i Oslo politidistrikt til iOslo.no.

Har du opplevd liknende i Oslo-trafikken? Skriv din historie, eller send inn ditt bilde til oss.

Han tar imidlertid et forbehold, dersom det er en innkjørsel til en eiendom i umiddelbar nærhet og dermed lovlig å kjøre inn på gangveien. iOslo.nos journalist har sjekket strekningen, og det skal ikke være tilfelle her.

(Saken fortsetter under videovinduet)

HTML EMBED
video_embed(11054);

Kvinnen som tok videoen ønsker å være anonym, men forteller at hun fikk øye på den dresskledde mannen i el-bilen helt nederst i Vækerøveien, ved E 18.

Irritert
- Jeg så noe oransje i øyekroken på gangstien, og så etter hvert at det var en el-bil, sier hun til iOslo.no.

Hun forteller at hun generelt irriterer seg over folk som bruker kollektivfeltet i rushtiden, men at dette var enda mye verre.

- Du ser hvor fort han kjører. Det går mye barn der, og dette kunne blitt farlig, sier hun.

Sjåføren av el-bilen kjørte gangveien hele veien opp til den stopper ved t-banestasjonen, før han la seg ut i trafikken og fulgte køen.

Frekke
- Er mindre trafikanter, slik som motorsyklister, mopedister og en del el-bilførere, frekkere i trafikken enn andre, Kristiansen?

- Mitt inntrykk er at det er slik. Det kan se ut som de er frekkere, og tar seg mer til rette. Dette skaper irritasjon og urolighet i trafikken, og det er ikke positivt.

Han understreker imidlertid at det fortsatt er så få som bruker el-biler at politiet ikke har skaffet seg et godt nok grunnlag til å uttale seg om el-bilsjåførene.

Kristiansen sier at politiet ser alvorlig på slike saker. Det speiles også i bøtesatsene.

- En slik forseelse vil gji 3200 kroner i forenklet forelegg dersom det blir påtruffet, sier Kristiansen.

Ekstra farlig
Han påpeker også at det er flere forhold som kan gjøre denne situasjonen ekstra farlig.

- Man skal ikke se bort i fra at dette er en skolevei, hvor det skal være trygt for barna. I tillegg går el-bilene veldig stille, og man hører ikke at den kommer. Nei, her får bilene holde seg unna, sier Kristiansen.

Tips oss om Oslo-trafikken

Han ber også el-bilførere være seg sitt ansvar bevisst.

- Til tross for at kjøretøyet er gitt visse fordeler i noen sammenhenger, er det fortsatt en bil og skal opptre som en bil på veien, avslutter politioverbetjenten.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

HTML EMBED