MAN. CITY - MAN. UNITED 4-1: Mens Robin van Persie på grunn av skade var henvist til en rolle som tilskuer, ble lagkameratene i Manchester United henvist til roller som statister da Manchester City lagde action på Etihad Stadium.

- Kanskje kampen betydde mer for oss enn dem? Vi er nødt til å vinne kamper som dette, sier Vincent Kompany i et TV 2-sendt intervju.

Høyt tempo
- Er du overrasket over hvor dominerende dere var?

- Jeg vet ikke. Vi spilte med to veldig gode spisser. Defensivt har vi hatt en bra statistikk de siste tre årene, så vi visste at vi kunne både forsvare oss og angripe. Hovedårsaken tror jeg er at vi forholdt oss veldig rolig hele tiden, mener Citys kaptein.

Manchester Citys manager, Manuel Pellegrini, er nok også inne på en viktig årsak til storspillet.

- Vi har spillere som kan spille i høyt tempo. Det er ikke alle lag som har teknikk nok, men vi har det, sier Pellegrini.

Uniteds manager, David Moyes, kunne ikke gjøre annet enn å akseptere at City var best i denne kampen.

- Vi spilte ikke bra. De var bedre enn oss. De startet mye bedre og raskere enn oss. Vi skal bli bedre. Det er en lang sesong. Vi skal legge dette bak oss, sier Moyes i et TV 2-sendt intervju.

- Hva er det best å gjøre etter et slikt tap?

- Du fortsetter bare som vanlig, med å fokusere på neste kamp. Ingenting forandres, sier Moyes.

Målrush rundt pause
Sergio Agüero styrte inn 1-0 etter et kvarters spill, på elegant vis avsluttet han med en hel volley etter strålende forarbeid av Samir Nasri og Aleksandar Kolarov, som løp fra Antonio Valencia og enkelt kunne slå ballen inn til Agüero i feltet.

På overtid i første omgang økte Yaya Touré til 2-0, da han fikk stå umarkert ved bakerste stolpe etter et hjørnespark som Alvaro Negredo sendte videre til ivorianeren.

2-0-ledelsen ved pause var slett ikke ufortjent.

Rett etter pause scoret Sergio Agüero sitt andre mål for dagen, og sendte nok manges tanker tilbake til Citys 6-1-seier mot Manchester United på Old Trafford for 23 måneder siden.

Den sesongen endte Manchester City som ligamester.

Samir Nasri økte til 4-0 bare tre minutter senere, etter pasning fra Jesus Navas.

Manchester United lå under 0-4 etter 50 minutters spill. Det er sjelden kost for seiersvante United.

Noen få minutter før slutt skrudde Wayne Rooney vakkert inn et frispark fra langt hold, og sikret dermed United et trøstemål.

Det er nok likevel en svært mager trøst. Et 1-4-tap for byrivalen gjør vondt.

Moyes under press
Nå øker naturligvis presset på David Moyes, som overtok managerjobben i United fra sir Alex Ferguson i sommer.

Poengtap i tre av sesongens fem første ligakamper er ille nok, men dette ydmykende resultatet gjør det enda verre.

Nå kommer de vanskelige spørsmålene til David Moyes. Hvorfor er United fem poeng bak samme tidspunkt i fjor? Hvorfor ble ikke laget forsterket mer i sommer? Kommer han til å kontakte sir Alex Ferguson for å be om råd?

Og ikke minst:

Takler han ikke oppgaven?

Man kan mislike det, om man vil. Man kan mene at det er tåpelig eller urettferdig eller feil å komme med slike spørsmål nå, men det forhindrer neppe spørsmålene fra å komme.

Nå blir det viktig for David Moyes å vise at han tåler presset.

TV 2 Sportens Premier League-ekspert Erik Thorstvedt mener at United-fansen nå må stå samlet bak lagets ferske manager.

- Dette er noen solide slag i trynet. United-fansen sa da Ferguson trakk seg tilbake, at de måtte vise tålmodighet og gi Moyes tid til å bygge opp noe eget. Nå må de vise det i praksis, selv om de er sure og forbannet og har sett et veldig, veldig dårlig United-lag, sier Thorstvedt i TV 2 Sportens studio.

Manchester City befinner seg på andreplass, to poeng bak Arsenal, etter fem av 38 runder. Manchester United er helt nede på åttendeplass med sju poeng - fem færre enn Arsenal.