Twente – Heerenveen 6-0:

Foran Vålerenga-manager Martin Andresen på studietur, skulle Heerenveen vise hvordan fotball skal spilles. Christian Grindheim, som har vært toneangivende for det nederlandske laget i hele høst, var ute av troppen med skade. Likevel var det et norsk innslag på banen.

Etter flere kamper på benken den siste tiden, var Tarik Elyounoussi tilbake fra start for Trond Sollieds lag. Dessverre for unggutten skulle det bli en tung kveld for Heerenveen.

Blaise Nkufo og Kenneth Perez scoret to ganger hver før pause og Heerenveen lå under 4-0 allerede til hvilen. Ikke et godt utgangspunkt før andreomgang, men de måtte uansett ut å gjøre jobben.

Elendigheten tok imidlertid ikke slutt. Marco Arnautovic brukte bare to minutter av andreomgangen til å øke til 5-0. Som om det ikke var ille nok, scoret Nkufo sitt tredje for kvelden i det 72.minutt. Da sto det 6-0 og det var altså ikke kvelden Tarik skulle få vist seg frem.

Så spørs det om dette var kampen Martin Andresen skal ta lærdom av.

Twente klatret dermed forbi Heerenveen til en 6.plass. Sollieds disipler holder nå 8.plassen i nederlandsk æresdivisjon.

Også PSV Eindhoven passerte Heerenveen med kveldens 4-0-seier over Heracles. På topp troner fortsatt NAC Breda, ett poeng foran Ajax, som har en kamp mindre spilt.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).