NORGE - ALBANIA 0-1:

ULLEVAAL (Nettavisen): - Det er klart vi har litt utur, sa Egil Drillo Olsen på pressekonferansen etter 0-1-tapet hjemme for Albania.

Det fikk tidligere landslagsspiller Jahn Ivar «Mini» Jakobsen til å reagere.

- Når du sier utur, hvor mener du at du har utur? spurte Mini.

- Hvis du har flere målsjanser enn motstanderen og taper, da har du litt utur, svarte Drillo.

Mini var imidlertid ikke enig med sin gamle sjef og fortsatte diskusjonen.

- Er det ikke bare udyktighet når sjansene er så store, og vi ikke klarer å sette dem? svarte Mini.

Drillo spurte deretter Mini om han mener at det ikke finnes utur i fotball, og diskusjonen endte uten at VM-heltene fra 90-tallet kom til enighet.

- Han oppfattet meg som negativ
Mini forstår at Drillo var skuffet etter det hjemmetapet for Albania, men føler kanskje at landslagssjefen misforsto intensjonen med spørsmålet.

- Jeg prøvde bare å spørre hva han mente, men han oppfattet det som at jeg var negativ, og han skulle ha det til at jeg mener at det ikke finnes flaks og uflaks i kamper. Det vet jo jeg at det gjør. Min påstand er i alle fall at i dag handlet det ikke om flaks og uflaks. Det handlet om udyktighet, sier Mini til Nettavisen.

Det er spesielt tre situasjoner Mini sikter til når han snakker om at Norge var udyktige i avgjørende øyeblikk.

- Sjansene til Moa, Søderlund og Henriksen er ikke uflaks. Akkurat der er dem bare udyktige i det avgjørende øyeblikket, og det var vi i dag. Vi klarte ikke å ta de gode sjansene som vi fikk. Det var litt skuffende.

Norges baklengsmål kom etter et innøvd frisparktrekk, hvor målscorer Hamdi Salihi fikk stå alene og prikke ballen i krysset fra straffemerket. Mini er litt skuffet over hvordan Norge har opptrådt på defensive dødballer i kvalifiseringen.

- Vi i Norge er jevn med lag som Albania når vi ikke har dagen. Det som er mest skuffende er at fire av våre seks baklengsmål har kommet på dødball. Det er vel ikke der vi skal være.

Bestiller ikke Brasil-tur nå
Han innrømmer at han nå har liten tro på at Norge kommer til VM i Brasil, men har ingen planer om å gi opp håpet.

- Jeg sa før kampen at vi har større sjanser til å vinne gruppe enn til å ta oss videre hvis vi blir nummer to. Erfaringsmessig møter vi et godt lag over to kamper, og vi er veldig dårlig til å få til et resultat av det.

- Akkurat nå er jeg skuffet og ser ikke for meg at vi skal vinne fem kamper, men det er fotball. Jeg nekter å grave meg ned og si at vi ikke har en sjanse, men billetten til Brasil, har jeg ikke bestilt, nei.

Norge ligger nå på fjerdeplass i gruppa, som toppes av Sveits foran Albania og Island.