Gå til sidens hovedinnhold

Hva nå, Martin Andresen?

Vålerenga sist etter fire baklengs mot Tromsø.

VÅLERENGA-TROMSØ 2-4:

Alt ser ut å gå galt for Martin Andresen og Vålerenga, og mot Tromsø fikk VIF-manageren verst mulig start. Kun åtte og et halvt minutt var spilt da Morten Moldskred løp fra André Muri og ga bortelaget ledelsen.

20 min og 0-2
Og verre skulle det bli. Riktignok var Daniel Fredheim Holm nære en utligning da han stusset et Juan Fuenmayor-frispark i stolpen, men bakover satt ingen ting for Vålerenga. Det passer dårlig når bortelaget har en viss Sigurd Rushfeldt på topp, og bare ti minutter etter 1-0 utnyttet måltyven Vålerengas elendige markering på en corner og dunket inn 2-0.

Det var ikke slutt der, og rett før pause gikk tromsøværingene opp i 3-0 etter at Erik Hagen lagde et frispark like utenfor egen sekstenmeter. Hagen – oftest benyttet som en rundingsbøye i førsteomgangen – ble premiert med gult, Tromsø med nok et mål, da Morten Molskred skrudde ballen forbi muren og bak Troy Perkins. Martin Andresen ga hjemmelaget et visst håp før sidebyttet med en klassisk Steven Gerrard-scoring, men Vålerenga var aldri mer enn en (tidvis) god nummer to før sidebyttet – ei heller etter.

Strand med spikeren i kista
Riktignok kom Vålerenga ut i et voldsomt tempo etter hvilen, og spesielt innbytter Dawda Leigh satte fart i hjemmelaget. Men Murphys Law gjelder også i hovedstaden, og etter nok et eksempel på match horribilis for VIFs forsvarsrekke befant Lars Iver Strand – hvem ellers? – seg alene foran VIF-målet, og 4-1 var en realitet.

- En spesiell opplevelse, litt blandede følelser, men deilig med vår første trepoenger.

- Jeg fikk viste at jeg hører hjemme på dette nivået, men det var ikke noe spesielt å score mot dem, sa Strand til TV 2 etter kampen.

Fremover sliter ikke Oslo-laget fullt så mye som bakover, og Vålerenga fortsatte å skape mange sjanser mot Tromsø-målet. Et lite håp ble tent da Daniel Fredheim Holm kunne heade inn Vålerengas andre for dagen, men det var for lite, for sent.

Vålerenga sist
Dermed står Vålerenga med kun et poeng på tre kamper, og murringen har allerede startet blant Vålerenga-supporterne. «Synd vi ikke stilte med midtstoppere i dag» bemerkes det kjølig på Vålerengas forum, andre krever Martin Andresens avgang, og også TV 2s kommentatorer antyder at det vil bli satt spørsmålstegn rundt Martin Andresens rolle. Resultatet betyr også at Vålerenga ligger på en sisteplass på tabellen, mens Tromsø klatret opp til en åttendeplass.

- Vi er ikke fornøyd, spesielt ikke med førsteomgangen - de 25 første minuttene er for dårlig. Fire mål på hjemmebane er (heller) ikke bra nok, sier Andresen til TV 2.

Andresen vil ikke spekulere for mye i hva som kan bli følgene de neste dagene.

- Vi skal gå gjennom den kampen her, så skal vi trene videre, det er ikke så mye annet å gjøre, mener VIF-manageren

Kampen kunne du følge direkte her i vårt livesystem.

Nettavisen kommer tilbake med kampreferat og reaksjoner etter kampen senere i kveld.

Les også: Angrer du, Moa?

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken