Gå til sidens hovedinnhold

Hva skal de gjøre uten Jo?

Gjennom 12 år har han vært et ansikt utad for Norges hovedflyplass. Nå venter pensjonisttilværelsen.

I 12 år har han viet arbeidstida og ofret privatlivets fred for å svare på spørsmål når det stormer som verst på Gardermoen. Nå går infosjef Jo Kobro mot sin siste arbeidsdag på Oslo lufthavn Gardermoen.

Les saken i Romerikes Blad

Det er med et visst vemod han nå pakker ned kontoret og tar fatt på pensjonisttilværelsen. Men barnebarn og familie gleder seg og håper at han skal kunne klare å slappe litt mer av nå.

Kobro kom fra stillingen som turistsjef på Lillehammer til en hovedflyplass under bygging. Det skulle vise seg å være den mest utfordrende og samtidig spennende jobben han har hatt.

Måtte redde ekteskapet
Selv har Kobro mye å se tilbake på, men hans iver etter å leve og ånde for jobben har nesten gått på ekteskapet løs.

- Under terrorhandlingene i London i 2005 satt jeg om bord i båten nede ved Larvik. Kona hadde funnet fram reker og hvitvin og vi skulle hygge oss med ferie.

Så ringte det. Og det ringte ustanselig.

Alle ville ha svar på om flyene gikk og på hva som skulle skje. Da sa kona at nok var nok, og at jeg måtte få andre til å ta over, ellers er jeg redd det hadde vært slutt. Kona ga meg et ultimatum om jeg ikke slo av telefonen, sier Jo Kobro.

Han mener at de begge har vokst med jobben gjennom årene. De siste årene har Kobro fått avlastning og gått i turnus med flere for å få det til å gå rundt.

Store oppgaver
For Kobro har tsunamien i 2004 og askeskyene i 2010 nok gitt de største utfordringene som informasjonssjef.

- Det er nok hendelser som kommer til å sitte i meg for resten av livet. Alle vil ha svar, raskt, og ting er nokså kaotisk til tider. Det krever mange gode kolleger som har svar å komme med, og koordinering av enorme mengder opplysninger, presse og henvendelser. Det er nok hendelser som jeg vil ha med meg resten av livet, sier Kobro.

Faste rutiner
Hver morgen siden første dag i jobben har han tatt runden på flyplassen når han kommer på jobb.

Informasjonsskranken, sikkerhetskontrollen samt å snakke med kolleger om status på dagens trafikk er viktig for Kobro.

Nå står pensjonisttilværelsen for tur, med barnebarna øverst på listen sammen med kona og resten av familien. Det blir også tid til å reise litt, og han kommer til å følge med på flyplassens Facebook-sider for å holde seg oppdatert, kan han avsløre med et smil.

Les flere saker fra Romerikes Blad her

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken